• Paz. Eki 6th, 2024

Limburg’da Bir Evde İkinci Dünya Savaşı Dönemine Ait Silahlar Bulundu

ByHaber Merkezi

Eki 2, 2024

Limburg’da Bir Evde İkinci Dünya Savaşı Dönemine Ait Silahlar Bulundu

Özcan Özbay

Hollanda’nın Limburg bölgesindeki Heerlen şehrinde, polis Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece bir evde Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarından kalma silahlar ve malzemeler ele geçirdi. Ev sahibi, Hollanda’nın silah yasasını ihlal ettiği şüphesiyle gözaltına alındı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Yapılan açıklamaya göre, Valkstraat’ta bulunan evde makinalı tüfekler, hançerler, el bombaları ve mühimmat gibi birçok tarihi savaş malzemesi bulundu. Polise göre, ev adeta bir müze gibi düzenlenmişti.

Polis soruşturmasına devam ederken, evde hangi silahların bulunduğu tam olarak henüz açıklanmadı. Gözaltına alınan ev sahibinin kimliği açıklanmazken, bu kişinin silah yasasını ihlal etmekle suçlandığı belirtildi.

Hollanda yasalarına göre, bireylerin silah bulundurması ve kullanması yasak. Bu yasağa bazı istisnalar getirilse de, bunlar genellikle polis ve ordu için geçerli. Ancak bu alanlarda da silah kullanımı sıkı kurallara tabi tutuluyor.

Polis ayrıca Heerlen’deki Fossielenerf’te bulunan bir başka evde de silahlar tespit etti. Bu silahların polis silahları olduğu belirtilirken, gerçek mi yoksa sahte mi oldukları henüz netlik kazanmadı. Bu evin sahibi de gözaltına alındı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Olayla ilgili olarak Savunma Bakanlığına bağlı Patlayıcı Madde İmha Birimi (EOD) inceleme başlattı.

Bir cevap yazın