• Paz. Eyl 29th, 2024

Ahmed Aboutaleb Rotterdam Belediye Başkanlığına Veda Etti

ByHaber Merkezi

Eyl 27, 2024

Ahmed Aboutaleb Rotterdam Belediye Başkanlığına Veda Etti

Özcan Özbay

Rotterdam’ın uzun yıllardır belediye başkanlığını yapan Ahmed Aboutaleb, perşembe günü belediye binasından alkışlar ve duygusal bir vedayla ayrıldı. Ailesiyle yaptığı son konuşmanın ardından, ailesi de bu anlamlı ana tanıklık etti. Uzun süredir görevde olan Aboutaleb, halkın gönlünde taht kurmuş bir lider olarak anılacak.

Halkın Sevilen Belediye Başkanı Görevden Ayrıldı
Ahmed Aboutaleb, belediye meclisinin toplandığı salonda tokmağını, başkan yardımcısı Astrid Kockelkoren’e devrettikten sonra sessizce meclis salonundaki bir koltuğa oturdu. Sol görüşlü GroenLinks partisinin sıralarında, kendi partisi olan İşçi Partisi (PvdA) üyelerinin yanında yer aldı. Bu sade ama etkileyici an, meclisteki birçok kişi tarafından derin bir saygıyla izlendi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Görev süresi boyunca özellikle sol kanattan birçok övgü alan Aboutaleb, veda töreninde SP üyesi Theo Coşkun ve belediye başkan yardımcısı Said Kasmi (D66) tarafından onurlandırıldı. Rotterdam’ın en yüksek sivil onuru olan Van Oldenbarnevelt Madalyası kendisine takdim edildi. Ancak veda töreninde, sağ kanattaki siyasetçiler ve bazı sektörlerden eleştiriler de eksik olmadı. Rotterdam’ın yeni belediye başkanı Carola Schouten’in göreve başlamasını sabırsızlıkla bekleyen gruplar arasında, uzun zamandır Aboutaleb’den bıkmış olan Feyenoord çevresindeki bazı catering sektörü temsilcileri de bulunuyordu.

Meslektaşlarından Övgüler
Rotterdam’ın yanı sıra çevre bölgelerde de sevilen bir isim olan Aboutaleb’e, Lahey Belediye Başkanı Jan van Zanen de veda konuşmasında büyük övgüler sundu. Van Zanen, Aboutaleb’in Rotterdam ve Lahey Metropol Bölgesi’ndeki (MRDH) çalışmalarıyla yorulmak bilmeyen bir lobici olduğunu söyledi. Özellikle iki şehir arasındaki metro bağlantısı gibi önemli projelerde gösterdiği liderlik sayesinde bölgeyi kalkındırmaya büyük katkılar sağladığını belirtti.

Veda Konuşmasında Duygusal Anlar
Aboutaleb, veda konuşmasında duygusal ifadelere yer verdi. Belediye meclisinde yaptığı konuşmada, “Hepinizin burada olması çok güzel. İnsan kulesinin bir parçası olmak bir onurdu. Bazen altta, bazen de omuzların üzerinde” dedi. Ayrıca, ailesine ve arkadaşlarına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Aboutaleb, zaman zaman tehditlerle yüzleşmesine rağmen bu desteğin her zaman yanında olduğunu vurguladı. Sözlerini, “Umarım artık ailemle daha sakin bir hayat süreriz” diyerek noktaladı.

Carola Schouten’in Gelişi ve Gelecek Planları
Aboutaleb’in vedasıyla birlikte gözler, Rotterdam’ın yeni belediye başkanı Carola Schouten’e çevrildi. Schouten, 10 Ekim’de resmen göreve başlayacak. Bu sürede belediye meclisinin başkanlığı, GroenLinks meclis üyesi Astrid Kockelkoren tarafından yürütülecek. Kockelkoren’in öncülüğünde meclis, gelecek hafta Rotterdam’ın önemli kültürel projelerinden biri olan Boijmans van Beuningen Müzesi’nin 359 milyon euro değerindeki yenileme planının devam edip etmeyeceğine karar verecek.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Ahmed Aboutaleb, Rotterdam halkının gönlünde derin izler bırakarak görevinden ayrıldı. Halka yakın duruşu, cesur projeleri ve bölgeyi kalkındırma konusundaki azmi ile uzun yıllar boyunca hatırlanacak. Belediye başkanlığını devralacak olan Carola Schouten, Aboutaleb’in bıraktığı mirası nasıl devam ettireceği ise merak konusu.

Bir cevap yazın