• Cum. Eyl 20th, 2024

Schiphol Havalimanı Ağustos Ayında 6,4 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

ByHaber Merkezi

Eyl 20, 2024

Schiphol Havalimanı Ağustos Ayında 6,4 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

Özcan Özbay

Amsterdam’daki Schiphol Havalimanı, Ağustos 2023’te toplamda 6,4 milyon yolcuya ev sahipliği yaparak, Ekim 2019’dan bu yana en yoğun dönemini geçirdi. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6’lık bir artışa işaret ediyor. Pandemi sonrası toparlanmanın güçlü bir şekilde devam ettiği havalimanında, uçuş ve yolcu sayılarında büyük bir artış gözlendi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Yolcuların Büyük Kısmı Avrupa İçi Seyahat Yaptı
Schiphol Havalimanı’ndan seyahat eden yolcuların büyük çoğunluğu Avrupa içi uçuşları tercih etti. Yaklaşık 4,6 milyon yolcu Avrupa’daki çeşitli destinasyonlara uçarken, 1,8 milyon yolcu ise Avrupa dışındaki interkontinental rotaları kullandı. Yerel olarak hareket eden yolcular için en popüler destinasyon İspanya olurken, onu sırasıyla Birleşik Krallık, Yunanistan, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri takip etti.

Transit Yolcuların Önemli Payı
Toplam 6,4 milyon yolcunun 4,2 milyonu doğrudan Schiphol Havalimanı’ndan giriş-çıkış yaptı. Ancak, havalimanının transit merkezi olarak rolü de büyük önem taşıdı. Neredeyse 2,2 milyon yolcu Schiphol üzerinden başka bir ülkeye aktarma yaptı. Bu, uluslararası havacılık terminolojisine göre 1,1 milyon benzersiz yolcunun iki kez sayılması anlamına geliyor; hem varış hem de kalkış noktalarında yolcu olarak kaydedildiler.

Pandemi Sonrası Toparlanma Süreci Devam Ediyor
Koronavirüs salgını, 2020 yılında dünya genelinde olduğu gibi Schiphol Havalimanı’nda da büyük bir düşüşe neden olmuştu. Salgının en ağır döneminde, Nisan 2020’de Schiphol’de yalnızca 4.200 uçuş gerçekleşirken, bu dönemde havalimanından geçen yolcu sayısı 127.000’in altına düşmüştü. Ancak o zamandan beri kademeli bir iyileşme yaşanıyor. 2023’te, özellikle yaz aylarında havacılık sektörü büyük bir toparlanma gösterdi ve Ağustos ayı, bu toparlanmanın en önemli göstergesi oldu.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Schiphol Havalimanı, Avrupa’nın en büyük hava trafiği merkezlerinden biri olarak pandemiden önce her yıl milyonlarca yolcuya hizmet veriyordu. Pandemiden sonra yaşanan toparlanma süreciyle birlikte bu rakamların yeniden artmaya başladığı ve havacılık sektörünün eski gücüne döndüğü gözlemleniyor.



Bir cevap yazın