• Per. Eyl 19th, 2024

Rotterdamlı Polis Memurları Uygunsuz Davranış Nedeniyle Görevden Alındı

ByHaber Merkezi

Eyl 19, 2024

Rotterdamlı Polis Memurları Uygunsuz Davranış Nedeniyle Görevden Alındı

Özcan Özbay

Rotterdam Emniyeti’nde görev yapan iki polis memuru, uygunsuz davranış iddiaları üzerine yöneticileri tarafından zorunlu izne çıkarıldı. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, görevden alınanlar arasında bir Polis Hizmet Merkezi (Politiedienstencentrum) çalışanı ve Rotterdam Birimi’nde (Eenheid Rotterdam) görev yapan bir çalışan bulunuyor. Ancak, hangi tür uygunsuz davranışların söz konusu olduğu hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Söz konusu uygunsuz davranışlar, Blauwe Haven isimli bir polis hizmet merkezinde meydana geldi. Blauwe Haven, zihinsel aşırı yüklenme yaşayan polis çalışanlarına (örneğin, TSSB ya da tükenmişlik sendromu yaşayanlara) destek olmak amacıyla kurulan bir projeler merkezidir. Gelen şikayetlerin birden fazla birimi kapsaması nedeniyle, Rotterdam Emniyet Müdürü Janny Knol, Ulusal İç Soruşturma Ekibi’ni (Landelijk Team Interne Onderzoeken) bu konuda bir iç soruşturma yürütmesi için görevlendirdi. Zorunlu izne çıkarılan iki polis çalışanından biri Blauwe Haven’da proje lideri olarak görev yaparken, diğeri de geçmişte bu merkezde görev almış bir çalışandı.

Emniyet Müdürü Knol, bu kararı almanın zorunlu olduğunu vurguladı ve Blauwe Haven’da hizmet alan çalışanların kırılganlıklarına dikkat çekti. Knol, “Bu, etkili ve zorunlu bir karardır. Blauwe Haven’a katılanların kırılgan durumlarını göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz” dedi. Ayrıca soruşturmanın dikkatle yürütüleceğini belirterek, hem mağdurlara hem de soruşturma kapsamındaki kişilere gerekli desteğin ve bakımın sağlandığını vurguladı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Blauwe Haven gibi projeler, zor koşullarda görev yapan polis memurlarının zihinsel sağlığını koruma amacı güden kritik öneme sahip merkezlerdir. Bu olay, söz konusu merkezde hizmet alanların güvenliğini koruma amacıyla başlatılan soruşturmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bir cevap yazın