• Per. Eyl 19th, 2024

Rotterdam’da 20 Yıl Önceki Tecavüz Vakasıyla İlgili İkinci Şüpheli Gözaltına Alındı

ByHaber Merkezi

Eyl 19, 2024

Rotterdam’da 20 Yıl Önceki Tecavüz Vakasıyla İlgili İkinci Şüpheli Gözaltına Alındı

Özcan Özbay

Rotterdam polisi, 2004 yılında Rotterdam’ın Kralingen mahallesinde meydana gelen tecavüz olayıyla ilgili ikinci bir şüpheliyi gözaltına aldı. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan kişi Crooswijk bölgesinden 37 yaşında bir Rotterdamlı. Pazartesi sabahı da Kralingen’de bir evde 39 yaşında başka bir şüpheli gözaltına alınmıştı. Her iki şüpheli de tecavüz vakasına karışmakla suçlanıyor.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Olay, 2004 yılında 30 yaşındaki bir kadının birden fazla erkek tarafından tecavüze uğramasıyla ilgili. Olayın yaşandığı gece, mağdur kadın bir arkadaşıyla birlikte Rotterdam’da Voorschoterlaan metro istasyonunda inmişti. Lusthofstraat caddesinde arkadaşı, yaklaşık beş ya da altı kişilik bir grupla para yüzünden tartışmaya başladı. Arkadaşı tartışmayı terk edince, kadın durumu yatıştırmak amacıyla gruptaki erkeklerle konuşmaya çalıştı.

Mağdur, erkeklerle birlikte yürüyerek Paulus Potterstraat’a gitti. Burada adamlar kadını kuşattı ve içlerinden biri ona tecavüz etti. Ardından Park Rozenburg’a götürülen kadın, burada da birden fazla kişi tarafından yeniden tecavüze uğradı.

Olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma yürütülmesine rağmen, saldırganlar tespit edilemedi ve dava o dönem çözülemedi. Ancak polis, aradan geçen yıllara rağmen soruşturmaya devam etti. Yakın zamanda gerçekleşen bu iki gözaltı, yıllardır çözülemeyen dava için yeni bir umut ışığı doğurdu. Polis, başka kişilerin de gözaltına alınabileceğini belirtti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Bu gelişme, soğuk dosya olarak bilinen eski vakaların yeniden incelenmesi ve adaletin sağlanması yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bir cevap yazın