• Pts. Eyl 16th, 2024

Hollanda’da Yaz Mevsimine Veda: Sıcaklıklar Düşüyor, Yağışlar Geliyor

ByHaber Merkezi

Eyl 7, 2024

Hollanda’da Yaz Mevsimine Veda: Sıcaklıklar Düşüyor, Yağışlar Geliyor

Özcan Özbay

Bu hafta sonu Hollanda’da yaz mevsiminin son sıcak günleri yaşanıyor. Hafta boyunca sıcaklıklar kademeli olarak düşerken, önümüzdeki günlerde hava durumu hızla değişecek. Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), cumartesi sabahı ülkenin birçok yerinde yoğun sis nedeniyle sarı alarm (code geel) verdi. Ancak sis, sabahın ilerleyen saatlerinde yerini güneşe bıraktı ve sıcaklıklar hızla yükseldi. Bugün sıcaklıklar 24 ila 28 derece arasında değişebilir. Fakat bu sıcak hava, gece saatlerinde yerini sağanak yağışlara ve gök gürültülü fırtınalara bırakacak. Hafta ortasında ise sıcaklıklar 15 dereceye kadar düşebilir.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Sisli Başlayan Gün, Güneşle Devam Ediyor

Cumartesi sabahı özellikle Gelderland, Flevoland, Overijssel ve Drenthe gibi bölgelerde yoğun sis etkili oldu. Görüş mesafesi bu bölgelerde 200 metrenin altına düştü, bu nedenle sürücüler dikkatli olmak zorundaydı. Ancak güneşin yükselmesiyle birlikte sis hızla dağıldı ve sıcak bir gün kendini gösterdi.

Günün ilerleyen saatlerinde ise yazın tadını çıkarabileceğimiz sıcak bir hava bekleniyor. Ancak akşam saatlerine doğru bulutlanma artacak ve güneyden başlayarak gök gürültülü fırtınalar ülke genelinde etkili olacak. Weerplaza’ya göre bu fırtınalar sırasında dolu ve kuvvetli rüzgar riski bulunuyor. Pazar günü de yağışsız bir hava beklenmiyor; sıcaklıklar ise 20 ile 23 derece arasında olacak ve hava belirgin şekilde serinleyecek.

Hafta Başında Hava Daha Serin Olacak

Pazartesi günü, sıcaklıklar daha da düşecek. Batıdan esmeye başlayacak olan rüzgar, daha serin havanın ülkeye girmesine neden olacak. Weerplaza’ya göre, pazartesi günü sıcaklıklar 20 ila 22 derece arasında değişecek. “Soğuk bir hava olmayacak, ancak geçtiğimiz günlere göre daha serin olacak,” diye ekliyor. Ayrıca, pazartesi günü hava durumu, güneş, bulutlar ve yağışların karışımından oluşan bir tablo sunacak.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Sıcaklık Düşüşü ve Yağışların Artışı

Hollanda’da yaz havasına veda ediyoruz. Cumartesi günü yaşanan sıcaklıklar, yakın zamanda tekrar görülmeyecek. Haftanın ilerleyen günlerinde yağışlar artacak ve sıcaklıklar da düşmeye devam edecek. Özellikle hafta ortasında gündüz sıcaklıkları 15 ila 18 derece arasında seyredecek. Weerplaza’ya göre, bu sıcaklık düşüşüyle birlikte hava oldukça serin olacak ve yağışlı günler artacak.

Önümüzdeki hafta boyunca mevsim geçişiyle birlikte daha serin ve yağışlı bir hava bekleniyor. Yazın son sıcak günlerinin tadını çıkarmak isteyenler için bu hafta sonu büyük bir fırsat.

Bir cevap yazın