• Pts. Eyl 16th, 2024

9 YAŞINDAKİ OĞLUNU ÖLDÜREN ANNE SUÇUNU İTİRAF ETTİ

ByHaber Merkezi

Eyl 7, 2024

9 YAŞINDAKİ OĞLUNU ÖLDÜREN ANNE SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Özcan Özbay

Hollanda’nın Hardinxveld-Giessendam kentinde yaşayan 37 yaşındaki Kelly V., 9 yaşındaki oğlu Kian’ı öldürdüğünü itiraf etti. Kadın, Ekim 2022’de gerçekleşen olayın ardından kendisini de öldürmeyi planladığını söyledi. Rotterdam’da görülen davada, Kelly V. mahkemeye, oğlunu öldürdükten sonra intihar etmeyi planladığını açıkladı. Olayla ilgili savcılık, Kelly V.’nin cinayetten sorumlu tutulmasını talep ederek 12 yıl hapis ve zorunlu tedavi (tbs) cezası istedi.

Oğlunu Uykusunda Öldürdü
Mahkeme kayıtlarına göre Kelly V., oğlu Kian’a önce uyku hapı verdi, ardından 5 Ekim 2022’de onu bir yastıkla boğarak öldürdü. Polis sorgusunda, “O artık nefes almadığında, onu yanıma yatırdım,” şeklinde konuştu. Kadının uzun bir süredir intihar düşünceleri olduğu ve bunun için çeşitli yollar araştırdığı ifade edildi. Yapılan incelemelerde Kian’ın kanında uyku ve sakinleştirici ilaçlar ile parasetamol bulundu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Babası Cesetlerini Buldu
Olayın iki gün sonrasında, kadının babası, kızını ve torununun cesetlerini kadının yatak odasında buldu. Kapıya sadece polisin girebileceğini belirten bir not asılmıştı. Aşağıdaki salonda ise Kelly V., ebeveynleri için bir mektup bırakmıştı. Sosyal medya hesaplarını (Facebook ve Instagram) kapatan Kelly V., aynı zamanda bir WhatsApp grubundan da ayrılmıştı. Mahkemede kadının sakin bir şekilde, “Amacım ikimizin de artık hayatta olmamasıydı,” dediği belirtildi.

Neden Yaptığına Dair Net Bir Cevap Yok
Mahkemede, kadına oğlu Kian ile neden bu kararı aldığı sorulduğunda net bir cevap vermedi ve “Bu soruya verecek bir cevabım yok” dedi. Polis ifadesinde ise Kian’ın ona mutluluk verdiğini ama hayatı hem kendisi hem de oğlu için çekilmez bulduğunu, bu şekilde devam edemeyeceğini söylediği kaydedildi.

Ruhsal Sağlık Sorunları
Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde Kelly V.’nin narsistik ve borderline (sınırda) kişilik bozukluğu olduğu tespit edildi. Kadının toplumsal hayattan izole bir yaşam sürdüğü ve oğluna evde eğitim verdiği ifade edildi. Savcılık, bu ruhsal rahatsızlıkları göz önünde bulundurarak Kelly V.’nin “azalmış cezai ehliyet” kapsamında yargılanmasını talep etti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Baba ve Kian’ın Üvey Kardeşinin İfade Hakkı
Davada Kian’ın babası ve babasının yeni ailesinden bir üvey kardeşi, ifade hakkını kullanarak mahkemeye konuştu. Baba, “Onun enerjisini, mizahını ve empatisini çok özlüyoruz. Hepimizi yaşamın keyfine çeken bir çocuktu ve doğaya büyük bir merakı vardı,” dedi. “Hayatı daha yeni başlıyordu ama elinden alındı. Bu haksızlığı tarif edecek kelime bulamıyorum.”

Bir cevap yazın