• Pts. Eyl 16th, 2024

Sahte Uçak Bileti Satışı Yapan Rotterdamlı Gözaltına Alındı

Sahte Uçak Bileti Satışı Yapan Rotterdamlı Gözaltına Alındı

Özcan Özbay

27 Ağustos Salı günü, 37 yaşındaki Rotterdamlı bir adam dolandırıcılık ve kara para aklama şüphesiyle gözaltına alındı. Ayrıca, olayla bağlantılı olarak Rotterdamlı 33 ve 42 yaşlarındaki iki kadın da gözaltına alındı. Adam, bir kişiye sahte vaatlerle uçak bileti sattırdı ve birçok kişiye iş ve konut sözü verdi. Sonunda bunların hepsinin bir yalan olduğu ortaya çıktı.

Rotterdamlı adam kurnazca hareket etti. Kendini Schiphol Havaalanı’nda mareşal olarak gösterdi ve bu sayede Surinam’a ucuz KLM uçak biletleri sağlayabileceğini iddia etti. Rotterdam’da bir restoranda, adam, kızı KLM’de çalışmak ve bu uçak biletlerini satmakla ilgilenen bir kadınla tanıştı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Neredeyse Gerçek

Kız, Rotterdamlı adamla bir sözleşme imzaladı ve gerçekten KLM için çalıştığını düşündü. 500 ila 800 avro arasında değişen meblağlar karşılığında uçak biletleri sattı. Biletlerin üzerinde KLM logosu olduğu için sahte oldukları anlaşılmıyordu. Kadın, arkadaşlarına, ailesine ve tanıdıklarına toplamda yaklaşık 55.000 avro karşılığında 90’dan fazla sahte uçak bileti sattı. Paralar, gözaltına alınan iki kadının hesapları aracılığıyla Rotterdamlı adama ulaştı. Her iki kadın da adamın faaliyetlerinden haberdar oldukları şüphesiyle gözaltına alındı.

Kredi

Şüpheli, kadına, iki kızına ve damadına iş ve konut sözü verdi. Ancak vaat edilen konut için birkaç bin avro peşinat ödemeleri gerekiyordu. Bu paraya sahip olmadıkları için kız bir kredi çekti. Sonunda o konutu hiç alamadılar ve mevcut evlerinin kirasını da iptal ettirdikleri için sokakta kaldılar.

Sözde KLM çalışanı hakkında sahte uçak bileti satışı nedeniyle şikayetler polise ulaşmaya başlayınca adam polisin radarına girdi. Yapılan geniş kapsamlı araştırma sonucunda, adamın sadece dolandırıcılık yapmadığı, aynı zamanda belgeleri sahtelediği ve kara para akladığı da ortaya çıktı. İki evde arama yapıldı, iki araba ve bir scooter’a el konuldu. Ayrıca, evlerden birinde sahte takılar ve bir miktar para bulundu ve bunlara da el konuldu.

Kadınlar, 29 Ağustos’ta sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Adam, 30 Ağustos’ta hâkim karşısına çıkarılacak.

Sahte Çalışanlara Dikkat!

Suçlular, giderek daha sık polis, jandarma veya diğer kurumların çalışanıymış gibi davranıyor. Maalesef, birçok insan bu duruma kurban gidiyor. Dikkatli olun ve birinin gerçekten söylediği kişi olup olmadığını kontrol edin.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Uçak biletlerinizi hiçbir zaman üçüncü kişilerden almayın, her zaman bilinen bilet sağlayıcılarından alın. Ayrıca, yüksek meblağlarda peşinat talep edilen ucuz konut veya diğer vaatler için araştırma yapmadan para ödemeyin. Şüpheli bir şekilde arandığınızda veya biri tarafından yaklaşıldığınızda durumu polise bildirin. Bunun için 0900-8844 numarasını arayabilir veya acil durumlarda 112’yi tuşlayabilirsiniz.

Kimlik ibraz edemeyen bir polisi asla içeri almayın. Önleme ipuçları ve polis kimlik kartı hakkında daha fazla bilgi için BURAYA tıklayın.

Bir cevap yazın