• Cum. Eyl 20th, 2024

Hollanda’dan Aksaray`a izine Giden Gurbetçinin Çikolataları Uyuşturucu Dolu Yakalandı

ByHaber Merkezi

Ağu 5, 2024

Hollanda’dan Aksaray`a izine Giden Gurbetçinin Çikolataları Uyuşturucu Dolu Yakalandı

Aksaray’a izne gelen bir gurbetçi, çikolata paketlerine gizlediği uyuşturucu maddelerle jandarmaya yakalandı. Operasyonda 1 kilo 210 gram esrar, 294 gram kokain, uyuşturucu haplar ve ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi.

Aksaraylı gurbetçi Hollanda’dan memleketine izne gelirken çikolata paketlerine bir bir sardığı uyuşturucu maddelerle jandarmaya yakalandı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Edinilen bilgiye göre, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde çeşitli çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri Hollanda’dan memleketi Aksaray’a izne gelecek olan bir gurbetçinin Türkiye’ye uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaştı. Bilgiler doğrultusunda hemen harekete geçen jandarma ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde takip başlattı. Kimliği ve ikamet adresi tespit edilen D.K. isimli gurbetçi şahıs jandarma ekiplerince teknik ve fiziksel olarak takibe alındı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Yapılan takipte şahsın uyuşturucu ticareti de yaptığı tespit edilirken, yeterli delillere ulaşılması üzerine jandarma ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, D.K.’nin evine operasyon düzenledi, yaptığı aramada Hollanda’dan getirdiği hediyelik çikolatalar içinde 121 paket halinde 1 kilo 210 gram toz preslenmiş esrar, 294 gram kokain, 15 ecstasy hap, 1 adet tabanca ve 40 tabanca fişeği ile 2 adet hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan D.K., dün sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Gözaltını alınan gurbetçi jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir cevap yazın