• Per. Eyl 19th, 2024

Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Veren Öğretmenlerle Biraraya Geldi

ByHaber Merkezi

Ağu 1, 2024

Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Veren Öğretmenlerle Biraraya Geldi

Tevfik ŞENDÖL – Çağla ORAK / MÜNİH

Türkçe ve Türk Kültürü dersleri veren öğretmenlerle biraraya gelen Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan'” öğretmenlerimiz ile bir araya gelmemiz aynı zamanda geçtiğimiz dönemdeki faaliyetlerimizi değerlendirebilmek adına da bir fırsat oldu.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında 2087 olan Türkçe ve Türk Kültürü Derslerini alan öğrenci sayımız 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında 2503 oldu.

Son dönemde Eğitim Ataşeliğimiz tarafından yapılan veli bilgilendirme toplantılarında ve yaptığımız her ziyarette eğitim faaliyetlerimizi dile getiriyor, ana dil eğitiminin önemini toplumumuzla paylaşıyoruz.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Toplumumuzun değerli üyelerinin teveccühüyle;
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında geçmiş dönemlerdeki öğrencilerimize ek olarak 392 yeni dilekçe Ataşeliğimize iletilerek ders görecek öğrenci sayımız şu an itibariyle 3000’e yaklaştı.

Bu sayıyı daha da arttırmalıyız.

Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri’ne katılarak öğretmenlerimizin faaliyetlerine destek olan tüm toplumumuza teşekkür ediyor, derslere katılmaya davet ediyoruz.

Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri’ne katılmak isteyen toplumumuzun üyeleri ataşeliğimizin web sitesinde (www.munih.meb.gov.tr) yer alan dilekçeyi doldurarak, ataşeliğimize veya eğitim görmekte oldukları okula iletebilirler.

Geçtiğimiz eğitim dönemi içerisinde gerçekleştirilen 23 okul ziyareti kapsamında Münih Merkezde ilişkilerimizi geliştirerek, Gymnasium seviyesindeki çok sayıda öğrencimizin de anadil derslerine katılımını sağladık.

Bu faaliyetlerimizde işbirliği içerisinde olduğumuz Alman dostlarımız ve eğitim sorumlularıyla geliştirdiğimiz iyi ilişkilerin gelecekte de devam edeceğine inanıyoruz.

237 ayrı okulda, Güney Bavyera’nın her noktasında devam eden derslerimizde önümüzdeki dönem içerisinde ders verilecek okul sayısı da siz velilerimizin desteğiyle artacaktır.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Daha önce Türkçe ve Türk Kültürü Dersi vermediğimiz; Taufkirchen, Landsberg am Lech, Garmisch – Partenkirchen, Penzberg, Tutzing, Mittenwald ve Starnberg’de yeni dönemde derslerimize başlayacak, daha çok bölgeyi de dahil edeceğiz.

Türkçe ve Türk Kültürü Derslerimize katılımın yükselmesinde emeği geçen herkese başta öğretmenlerimiz olmak üzere teşekkür ediyoruz.” diye bilgilendirdi.

Bir cevap yazın