• Cum. Eki 18th, 2024

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Milletin Zaferi” temasiyla Anıldı

ByHaber Merkezi

Tem 17, 2024

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Milletin Zaferi” temasiyla Anıldı

Ömer Atıf

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinligi, “Milletin Zaferi” temasiyla, Kordiplomatik, Hollanda Türk Toplumu ve basin mensuplarinin katilimiyla Büyükelçilik Resmi Konutu bahçesinde gerçeklestirildi.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal’ın ev sahipliğinde büyükelçilik konutunda düzenlenen anma etkinliği şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Lahey Şeyh Ahmet Camii Din Görevlisi Yunus Gözcü’nün, Kuran tilaveti sonrası şehitler için dua edildi.

Anma etkinliğine T.C Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy, T.C Rotterdam Muavin Konsolosu Bilal Köse, Azerbaycan Lahey Büyükelçiliği temsilcisi, UİD Genel Başkanı Kenan Aslan, THY Hollanda Müdürü Şerafettin Ekici, UİD Hollanda Başkanı Ertuğrul Kurt, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Adil Akaltun, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bir konuşma yapan Büyükelçi Ünal konuşmasında “FETÖ’nün gerçek yüzünün ortaya çiktigi 15 Temmuz 2016 günü tesebbüs ettigi hain darbe girisimi, demokrasimize, milletimizin iradesine, mesru olarak seçilmis Meclis ve Hükümetimize, birlik ve beraberligimize kastetmis bir eylemdir.

Milletimiz; devleti, vatani, bayragi, demokrasiyi ve Cumhuriyet’i korumak için dünyada esi benzeri görülmemis bir direnis sergilemis ve cani pahasina hain planlarin gerçeklesmesine izin vermemistir.

Çesitli zamanlarda yurt disina yerlesmis, ama anavatanlariyla çok kuvvetli baglarini sürdüren siz degerli vatandaslarimiz da bu kahramanlarimizla ve milletimizle bir bütünsünüz. Dolayisiyla bugün anmakta oldugumuz, “Milletin Zaferi” yani sizlerin zaferidir.”dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Program sonunda şehitler için helva ikramı yapıldı.


Warning: Undefined variable $post in /home/radyodeniz/domains/radyodeniz.com/public_html/wp-content/themes/newses/inc/ansar/hooks/hook-single-page.php on line 180

Bir cevap yazın