• Pts. Tem 1st, 2024

Tek Maaş alan bireyler ve aileler 2025 ten itibaren sabit odenek alacak

ByHaber Merkezi

Haz 27, 2024

Tek Maaş alan bireyler ve aileler 2025 ten itibaren sabit odenek alacak

Fehmi Uzun

Belediyelerin, birbiriyle çelişen hükümet programları nedeniyle mali güçlüklerle karşılaşan hane halklarına tazminat ödemesine olanak tanıyan yasa değişikliği 2025 yılında yürürlüğe girecek. Otomatik yardım 2026 ve 2027 yılları için de geçerli olacak. 2028’den itibaren, tek kazanan sorunu olarak adlandırılan soruna yapısal bir çözüm bulunmalıdır.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Binlerce hane, ödenekler ve planlar çakıştığı için sorunlarla karşılaştı. ‘Tek kazanan sorunu’ Alleenverdieners olarak da bilinir. Bunlar, bir kişinin UWV yardımlarına sahip olduğu ve eşinin çok az geliri olduğu ya da hiç geliri olmadığı çiftlerdir. Sosyal yardım alan benzer bir çifte kıyasla daha az yardım alırlar. Sonuç olarak, geçim seviyesinin altına düşerler.

Tasari Danistaya gidiyor.

Hükümete göre bu istenmeyen bir sonuctur ve bu nedenle çözülmesi gerekmektedir. Bu nedenle bu haneler önümüzdeki yıllarda belediyeleri aracılığıyla sabit bir ödenek almalıdır. Bakanlar Kurulu, Bakan Schouten’in Yoksulluk Politikası Yasa Tasarısını kabul etti ve tasarı şimdi tavsiye için Danıştay’a gidiyor.

Belediyelerin sabit bir miktar ödemesine izin verilecek.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Önerilen yasa yürürlüğe girerse, belediyelerin sabit bir miktar ödemesine izin verilecektir. Bu büyük ölçüde otomatik olacaktır. Ayrıca, bu grubun ödenekleri aksi takdirde aynı kalacak ve miktar daha sonra geri talep edilemeyecektir. Programdan etkilenen ancak aktif olarak ulaşılamayan haneler yine de belediyeye başvurabilir. Ödenek miktarı henüz belirlenmemiştir.

Uygulama nasil olacak?

O dönemde Bakan Schouten ve Devlet Sekreterleri Van Rij ve De Vries (Maliye) şunları söyledi. ‘Bu desteğin hem haneler hem de belediyeler için uygulanmasının zor olduğunun farkındayız. Ayrıca, bir kez daha ekstra bir görev üstlenmek zorunda kalan belediyelere de ağır bir yük getirmektedir’. Yeni yasa uygulamayı kolaylaştıracak olsa da, tıpkı enerji ödeneğinde olduğu gibi belediyelere fazladan çok iş düşecek.


Bir cevap yazın