• Cts. Eyl 28th, 2024

MERİÇ’İN ÖTESİNDEN BİR BALKAN YOLCUSU HOLLANDA SAHNELERİNDE

ByHaber Merkezi

Haz 25, 2024

MERİÇ’İN ÖTESİNDEN BİR BALKAN YOLCUSU HOLLANDA SAHNELERİNDE

Özcan Özbay

Önceki akşam Schiedam da bulunan Schiedam Het Wennekerpad tiyatro salonunda gerçekleşen Meriç’in Ötesi Bir Balkan Yocusu Müzikali izleyicilerin yoğun beğenisini kazandı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Şef Nilsu Us tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayından itibaren çalışmalara başlayan ve önceki akşam Schiedam Het Wennekerpad tiyatro sahnesinde sergilenen “Meriç’in Ötesi: Bir Balkan Yolcusu” müzikali salonu dolduran tiyatro severler tarafınından beğeni ile izlendi.

Balkanların zengin kültürünü, melodilerini ve göç hikayesini tiyatro sanatçısı Vedat Gültekin’in anlatımıyla ve Şefliğini Nilsu Us’un yürütttüğü Harmonius Korosunun ezgileriyle müzikal olarak sahneye taşıdılar. Büyük bir ilgiyle izlenen müzikal, izleyicilere tarihin derinliklerinden gelen etkileyici bir performans sundu. Koristler, Balkan Göçü’nün zorlu yolculuğunu sahnede canlandırarak, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Karakterlerin derin duyguları, izleyicileri adeta tarihin içine çekti. Müzikal boyunca sahnelenen canlı müzik performansları ve özgün Balkan dansları, gösteriye ritim kattı.

“Meriç’in Ötesi” müzikalinin şefi Nilsu US, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, “Bu projeyi hayata geçirmek bizim için büyük bir onurdu. İzleyicilerimizin gösterimize gösterdiği ilgi ve coşku, emeğimizin karşılığını fazlasıyla verdi. Tüm katılımcılara ve destekçilerimize ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz,” dedi.

Gösterinin başarısının ardından, müzikalin farklı şehirlerde de sahnelenmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Us “Eylül ayından itibaren de yine geçen yıl olduğu gibi Öykülerin ve Türkülerin yer alacağı çalışmalar devam edecek. Çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.” dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Meriç’in Ötesi: Bir balkan Yolcusu Müzikali

Şef:Nilsu US

Koristler

Aysun KÖMÜRCÜ
Ayşe YILMAZ
Cafer KARAKUŞ
Cemile TEKİN
Elif KADAK
Fevzi Batuhan ŞAHİNER
Filiz AKIN
Gülgün ÖZEN
Gülay ÇETİNKAYA
Latife BAYRAM
Mediha ASLAN
Niyazi ÇETE
Salih ÖZTÜRK
Sevinç SOYSAL
Sibel TOR
Tülay ÇETİNKAYA
Türkan KORKMAZ
Ufuk ILIK
Yaren Süreyya SARIÖZKAN
Zeynep WELİNK

Anlatıcı ve Reji: Vedat GÜLTEKİN

Metin yazarı:Emre KUTLUĞ

Orkestra

Bağlama: Bektaş PALA
Bağlama2: Meryem AYDOĞAN
Gitar: Engin GÜZELAY
Bas gitar: Zafer KAYA
Perküsyon: İbrahim AVCI
Perküsyon 2: Cumhur KUŞDEMiR
Keman: Sedat VARHAN

Bir cevap yazın