• Cts. Eyl 28th, 2024

Hollanda dan Ankara Antlaşması hakkında tarihi karar

ByHaber Merkezi

Haz 23, 2024

Hollanda dan Ankara Antlaşması hakkında tarihi karar

Özcan Özbay

Türkiye’nin Avrupa da Ankara Anlaşması ile birlikte gelen hakkı başta Hollanda olmak üzere Avrupa da bazı ülkelerce göz ardı edilmek ve dondurulmak isteniyor. Bu konuda Hollanda Devleti ile sıkı bir mücadeleye giren Avukat İsmek Özkara dan sevindirici haber geldi. Ankara anlaşması konusunda Hollanda geri adım atmak üzere.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Avukat İsmet Özkara “16 Haziran 2024 tarihinde Arnhem mahkemesi Türk vatandaöları için emsal teşkil edecek karar verdi. Mahkeme Türk vatandaşlarının oturum kartları iptal olsa dahi, Ankara antlaşması haklarının daima IND tarafından incelenmesi gerektiğini ve Ankara antlaşması haklarının kayıp olmadığını hükmetti.” dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Oturum iptalleri konusunda da açıklama yapan Özkara “Mahkeme Türk vatandaşlarının oturum kartı iptali için 2 yıl‘dan fazla ülkeyi terk ettikleri taktirde oturum kartlarının iptal edilebileceğini, fakat kısa bir süre Hollanda’da olduklarını kanıtladıkları taktirde, 2 yıllık sürenin yeniden başladığını ve Karara IND’ nin 4 hafta içinde itiraz hakkı bulunuyor.” dedi.


Bir cevap yazın