• Cts. Eyl 21st, 2024

Anatolia Festijn Bugün Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

ByHaber Merkezi

Haz 23, 2024

Anatolia Festijn Bugün Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Özcan Özbay

Anatolia Festijn tarafından organize edilen “Anadolu Kültür Günleri” etkinliği, bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Amsterdamse Bos’ta düzenlenen festival, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Hollanda’nın her yerinden ailece festival alanına gelen ziyaretçiler Anadolu’nun zengin ve çeşitli kültürel mirasını tanıtmayı amaçlayan bu prestijli organizasyona büyük ilgi gösterdi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Birçok içeriğin yer aldığı Festival alanında çocuklarda unutulmadı. Çocuklar için birçok eylence alanının yanı sıra çeşitli kültürel ve yöresel eşyalar sergilenirken gıda bölümü ilk günün en çok ilgi gören yeri oldu.

Festivalin en çok ilgi gören standlarından biri de Panna KO turnuvası. Genç yaşlı birçok ziyaretçi ünlü futbolcular Nasser El Jackson, Soufiane Touzani ve Mahdi Amri ile tanışma ve karşıklı top oynama fırsatı buldu.

Workshop alanında çocuklar ve bazı yetişkinler, Mostar Jeugd tarafından düzenlenen izcilik oyunları ile farklı becerilerini ortaya koydular.

Festival alanında yoğun ilgi gören yerler arasında yeme-içme stantları ve satış tezgahları dışında Konfeksiyon ürünlerinden ev eşyalarına, kuruyemişten takılara kadar birçok ürünlerin bulunduğu tezgahlarda bulunmakta.

Festivalin akşam bölümünde de merakla beklenen etkinliklerinden biri olan MasterChef gösterisi gerçekleşti. Ünlü şefler, ziyaretçilere özel yemek tarifleri sunarak, canlı yemek yapım şovları sundular.

Festivalin basın sözcüsü Yasin Makineli mikrofonlarımıza yaptı açıklamada, festivalin ilk gününde gösterilen yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Makineli, festivalin geniş içerikli ve herkese hitap eden çeşitli programları, aktiviteleri ve ilgi çekici etkinlikleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattığını ve yaşatmaya devam edeceğini açıkladı.

Anatolia Festijn’ın sadece Türk toplumuna hitap etmediğini çok geniş bir ekip ile tüm misafirlere hitap eden geniş kapsamlı bir etkinlik olarak öne çıkığınıda sözlerine ekleyen Yasin Makineli Amsterdam belediyesininde organizeye ilgi gösterip desteklediklerini bu sayede ziyaretçilere extra masraf çıkartmamak amacıyla girişlerinde ücretsiz olduğunu belirtti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
“Ailemle orada olmak istiyorum” sloganı ile yola çıkan festival yönetimi, her yaştan katılımcının aileleriyle birlikte rahatça vakit geçirebileceği bir ortam sunmayı amaçladıklarını, gelecekte Hollanda Kralı’nın da katılımıyla daha da büyüyeceğini vurguladılar.

Festival, 22-23 ve 29-30 Haziran 2024 tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Bir cevap yazın