• Çar. Haz 26th, 2024

Hollanda İşveren – Expat Buluşması

ByHaber Merkezi

Haz 13, 2024

Türk İşverenler ve Expatlar Amsterdam’da Buluştu

Özcan Özbay

Kırmızı Beyaz Buluşmalar kapsamında bu yıl ilki düzenlenen İşveren – Expat Buluşması, geçtiğimiz akşam Amsterdam Corendon Village Hotel’de gerçekleşti. “Yüksek nitelikli göçmen” olarak belirlenen panelde Expatlık nedir, şartları ve avantajları nelerdir, hukuki ve vergisel boyutları nasıldır konuları uzmanlarca detaylı bir şekilde 200’ün üzerinde katılımcıya anlatıldı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Geceye, Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Başkonsolos Ezgi Sevim, Lahey Eğitim Müşaviri Miyase Koyuncu Kaya, DTİK Hollanda Temsilcisi Ertan Torunoğulları, HOTİAD başkanı Hikmet Gürcüoğlu, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Emin İskender, Horeca Bond adına Başkan Tarık Saki ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işveren, expat ve Hollanda’da öğrenim gören Türk öğrenci katıldı.

Gecenin ev sahipliğini expatlara danışmanlık hizmeti veren Nedwerk hukuk ofisi yetkilileri, Ozkara Advocaten ve yaklaşık 10 yıldır Hollanda’da bordrolama hizmeti veren Control Payroll yaptı. Kırmızı Beyaz Buluşmalar kapsamında düzenlenen gecenin açılışını, Kırmızı Beyaz Buluşmalar organizasyon ekibi adına Semra Güngör ve Bilal Bal yaptı. Ardından kürsüye Amsterdam Muavin Konsolosu Ezgi Sevim davet edildi ve kendisi, Hollanda için Türk işverenleri ve Türk expatların öneminden bahsetti. Karşılıklı yakınlaşmanın ve dayanışmanın ne derece büyük etkiler ve faydalar yaratacağını vurguladı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Uzmanların sunumlarına geçildiğinde, önce Nedwerk ve Control Payroll adına Mükremin Metin expatlık ve vergisel konuları detaylıca anlattı. Ardından, Ozkara Advocaten adına İsmet Özkara, Ankara Anlaşması, expatlık ve hukuki boyut temalı sunumunu etkinliğe katılan expatlara ve işverenlere gerçekleştirdi.

Nedwerk ve Control Payroll’dan Bilal Bal ın moderatörlüğünü yaptığı soru-cevap bölümünde Uzman konuklar Mükremin Metin ve İsmet Özkara’ya gelen soruları cevaplandırdılar. Panele, Hollanda’da yaklaşık 2 senedir yaşayan Türk expatlardan Bülent Güneli de deneyimlerini paylaştı.

Panelin son bölümünde. Bilal Bal tarafından hazırlanan “Güncel İstatistikler ve Gelecek Projeksiyonu” başlıklı sunum yapıldı. Hollanda’da toplam 90 binin üzerinde expat yaşadığını ifade eden Bal, her sene 25.000 yeni expatın Hollanda’ya çalışmak için geldiğini rakamlarla açıkladı.

Program sonunda katılımcılar ararsından süpriz bir çekiliş yapıldı ve geceye katılanlar arasında bulunan Şanslı bir öğrenciye Türkiye gidiş dönüş uçak bileti hediye edildi. Sunumların ve panellerin ardından, networking bölümü için Türk işverenler ve expatlar lounge alanında buluştu ve panel ikramlarla son buldu.



Bir cevap yazın