• Paz. Eyl 8th, 2024

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” Haydi Filistin’e Destek Yürüyüşüne

ByHaber Merkezi

May 31, 2024

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” Haydi Filistin’e Destek Yürüyüşüne

Özcan Özbay

Kısa adı TICF olan Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Filistine destek amacıyla Hollanda da yaşayan Müslümanlara seslendi ‘Haydi Filistin’e Destek Yürüyüşüne’
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Konu ile ilgili olarak bir açıklama ve davet yayımlayan TICF başkanı Ömer Altay ”Bizim kardeşlerimizin üzerlerine bobamlar yağarken bizler nasıl evimizde rahat edebiliyoruz, acıma duygularımızı mı kayıp ettik?? Ben fazla uzatmak istemiyorum. Efendimiz hazreti Muhammed Mustafa sallallâhu aleyhi ve sellemin sözü her müslümanım diyenin yüreğine mızrak gibi saplanmış olmalı. Hiç olmazsa, fiilen birşeyler yapmalıyız . Artık kabuğunuzdan biran evvel çıkın, riskler alınsın ve itidalli bir şekilde yapacağımız büyük Filistin dayanışma ve gösteri yürüyüşünü müşterek yapalım. Sakın aklınızın ucundan bile geçirmeyiniz ki, bu yürüyüşün ne faydası olacak demeyiniz. Dünya’da gavurlar bile bu davaya sessiz kalmazken, bizler kendimizi sorgulamalıyız vede utanmalıyız. Allah ve peygamber yüzü suyu hürmetine katılım sağlayın, görsünler ki Türkler de bu davaya seyirci değiller. Federasyon’da sizlerin bir parçası. Türk toplumuna gelecek herhangi bir tehlikeye veya endişeye “mahal” söz konusu olmayacaktır, bu biline. Bunların hesabı kitapı yapılmıştır. Varsa Filistin bayrağınızı çekip gelin, pankartlar üzerine de gereken sloganları da yazabilirsiniz. Bu tarihimize şahitlik edebilecegimiz en büyük bir yürüyüş olacağını şimdiden görebiliyoruz. Allah yüzümüzü utandırmasın ve gazamız şimdiden mübarek olsun.” dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
9 Haziran Pazar günü saat 14.30 da Rotterdam Schouwburgplein’de başlayacak olan Filistine Destek Yürüyüşü Marconiplein ‘de bitiyor.

”Peygamberimiz’in “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” şeklindeki hadisi tam da sabrın haram olan kısmını ifade ediyor. Alimlerin serdarı Hz.Ali, “Haksızlık önünde eğilmeyiniz , çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.” derken şerefli bir insanın takınması gereken tavrı tarif ediyordu.”diyen Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Altay ” 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan Gazze çatışması ilk etapta intifada’ya İsrail tarafından verilen karşılık olarak görülüyordu ve böylece sonrasında bir çatışma beklenmeyecek gözüküyordu. Lâkin, ziyonist ve (…..) İsrail’in kafasındaki hedef ve büyük abisi ABD desteği ile durumu fırsat bilerek, eskiden olduğu gibi (1948 /1967), geçmişte bilinen ve günümüzde de gevşeklik gösteren müslüman aleminin durumlarını vede duruşlarını iyi analiz eden ziyonistler elde ettikleri topraklar bugün bizlerin ne durumda olduğunun en büyük kanıtıdır.

Gözümüzün içine baka baka katliam / soykırım yapmakta olan bir zalim var ve 1.8 milyar müslüman âlemi seyirci halindeyiz. Allahü teala bizlere bunun hesabını yeryüzünde vede ahiretinde bu davranışlarımız dolaysıyla bizlere misliyle soracak ve yargılayacak.”dedi.


Bir cevap yazın