• Sal. Nis 23rd, 2024

Birinci Dünya Savaşı Kurbanı Anzak Askerleri Hollanda da Anıldı

ByHaber Merkezi

Nis 27, 2023

Birinci Dünya Savaşı Kurbanı Anzak Askerleri Hollanda da Anıldı

Özcan Özbay

Hollanda da anlamlı bir anma töreni gerçekleşti. Birinci Dünya Savaşında yaşamlarını yitiren Anzak Askerleri bulundukları Lahey Westduin Mezarlığında törenle anıldı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Avusturalya ve Yenizelanda Büyükelçileri tarafından düzenlenen anlamlı törene T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Askeri Ateşe Dz. Alb. Ö.Faruk Kılıç da davetli olarak katıldılar.



Törene ayrıca Amerikan, İngiliz, Japon, Hindistan büyükelçileri ve askeri ateşeleri ile Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Bay Paul Huijts, Hollanda Savunma Başkan Yardımcısı Koramiral Boots, Türk, Avustralya ve Yeni Zelanda topluluklarının temsilcileri katıldılar.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Büyükelçi Selcuk Ünal Mustafa Kemal Ataturk’ün Anzak Askerlerinin ailelerine gönderdiği mektuptan bir bölüm okudu. Büyükelçi Selcuk Ünal konuşmasına şöyle devam etti Aile fertlerini Çanakkale Savaşı’nda kaybetmiş bir aile olarak, dedemden kalma Gelibolu Yıldız Madalyası’nın taşıyıcısı olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün; Gelibolu’da tüm şehitlerin anneleri; Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır. Bu Memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana, koyun koyunasınız.”



Büyükelçi Selcuk Ünal ve Askeri Atese Dz. Alb. Ö.Faruk Kılıç birlikte anita celenk koydular.

Anlamlı anma törenine Hollanda Turk sivil toplum örgütlerini temsilende IOT Baskani Zeki Baran da hazir bulundu.

Bir cevap yazın