• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da hastaneler Kovid-19 hastalariyla basa çikmakta zorlaniyor

ByHaber Merkezi

Kas 24, 2021

Hollanda’da hastaneler Kovid-19 hastalariyla basa çikmakta zorlaniyor

AA / Selman Aksünger –

Hollanda Saglik Hizmetleri Kurumu, ülkedeki 73 hastanenin 14’ünün yatak kapasitesinin dolmasi sebebiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarina gerekli tedaviyi veremeyecek durumda oldugunu açikladi.

Kurumun açiklamasinda yatak kapasitelerinin dolmaya basladigi birçok hastanede Kovid-19 gerekçesiyle önemli ameliyatlarin ertelendigi belirtildi.

Açiklamada, ülkedeki 73 hastanenin 14’ünün yatak kapasitesinin doldugu ve 49’unda da salgin sebebiyle planlanan ameliyatlarin ve tedavilerin yapilamadigi kaydedildi.

Ülkedeki 12 hastanenin yogun bakimlarinin doldugu belirtilen açiklamada, uzun süren tedavilerin kisaltilmasi gerektigi uyarisinda bulunuldu.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hastalar Almanya’ya gönderiliyor

Hollanda Ulusal Hasta Dagilimi Koordinasyon Merkezinden (LCPS) yapilan açiklamada 2 Kovid-19 hastasinin yatak kapasitesinin dolmak üzere olmasi ve baska hastalara yer açmak amaciyla Almanya’daki hastanelere sevk edildigi belirtildi.

LCPS yetkilisi Monique Jacobs, Hollanda televizyonu NOS’a yaptigi açiklamada, Almanya’da da yogun vaka artislari nedeniyle hastaneler üzerindeki baskinin arttigini fakat Hollanda için ayrilan 20 yatak daha oldugunu söyledi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda geçen yil da hastanelerde ortaya çikan kapasite sorunu nedeniyle, yogun bakimdaki bazi Kovid-19 hastalarini Almanya’ya nakletmisti.

Hükümet mesafe kuralini zorunlu hale getirdi

Hollanda’da ekim ayindan bu yana yükselise geçen Kovid-19 vaka sayilari, son bir haftada günlük ortalama 20 binin üzerinde seyrediyor.

Ülkede son 24 saatte 23 bin 39 kisiye Kovid-19 tanisi konuldu.

Hükümetten bugün yapilan açiklamada yarindan itibaren 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralinin tüm ülkede zorunlu hale getirilecegi belirtildi.

Açiklamada, mesafe kuralina uymayanlara, 95 avro para cezasi uygulanacagi kaydedildi.

Geçici hükümet, 2 Kasim’da, Kovid-19 vaka sayilarinin artmaya baslamasinin ardindan bazi yerlerde maske kuralinin geri getirildigini ve kalabalik mekanlarda sosyal mesafe kuralinin uygulanmasi tavsiyesinde bulunmustu.

Vaka sayilarindaki artisin devam etmesinin ardindan, 12 Kasim itibariyla kismi kapanmaya gidildigi açiklanmisti.

Bir cevap yazın