• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda’da göçmen kökenliler suç olaylarinda daha fazla “süpheli” oldu

ByHaber Merkezi

Eki 15, 2021

Hollanda’da göçmen kökenliler suç olaylarinda daha fazla “süpheli” oldu

AA / Selman Aksünger

Hollanda polisinin yayimladigi arastirmaya göre ülkedeki göçmen asilli gençler hakkinda Hollandalilara oranla 2 ya da 3 kat fazla suç süphesiyle islem yapiliyor.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda polisinin, kriminolog sosyologlara yaptirdigi arastirmada, güvenlik güçlerinin suç isledigi gerekçesiyle göçmen kökenlilerle Hollandalilara göre daha fazla temasa geçtigi kaydedildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Rotterdam Erasmus Üniversitesinden Sosyolog Willemijn Bezemer ve Arjen Leerkes tarafindan yapilan arastirmada, suç islendiginde Hollandalilara göre göçmen asilli gençlerden 2 ya da 3 kat fazla süphelenildigi tespit edildi.

Arastirmaya göre, kirsal bölgelerde yasayan Hollandali kadinlar en az süphelenilenler olurken polisin süpheli sifatiyla en fazla temasa geçtigi grubun merkezde yasayan Fas ve Hollanda Antilleri kökenli erkekler oldugu belirtildi.

Bezemer, rapora iliskin yaptigi açiklamada polisin genellikle suç ihbarlarinda bulunanlara göre hareket ettigine dikkati çekerek, etnik fisleme için “Bu tüm toplumda görülen bir problem.” ifadesini kullandi.

Leerkes de arastirmanin sadece polis için degil polise ihbarda bulunan kisiler içinde önemli mesajlar verdigini ifade etti.

Bir cevap yazın