• Cum. Nis 19th, 2024

HOLLANDA DA 40 BELEDİYE ESRARI YASALLAŞTIRMAK İSTİYOR

ByHaber Merkezi

Eyl 17, 2021

HOLLANDA DA 40 BELEDİYE ESRARI YASALLAŞTIRMAK İSTİYOR

Özcan Özbay

Hollanda da 40 Belediye Başkanı bir araya gelerek ülkedeki büyük ve ağır suçları azaltabilmek için Esrarı suç listesinden çıkartmayı planlıyor.

Ortak bir Manifesto imzalayan 40 Belediye Başkanı Hükümetin de ülkedeki ağır suçlara mani olmak için birşeyler yapması gerektiğini, bu konuyuda kurulacak yeni kabinenin gündeme alması gerektiği kararını aldılar. Manifestoda hafif uyuşturucunun serbest bırakılıp, Polislerede yüksek maaş verilmesinin öneli unsur olacağı vurgulanmış.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Roosendaal belediyesinden Belediye Başkanı Han van Midden yerel medyaya verdiği demecinde “Neredeyse her gün mahallemizden süratle geçen araçlar ve karanlık tipler insanların rahatlarını kaçırıyor, şikayetlere neden oluyor. Gençlerimizin yeraltı dünyasına katılmak istediklerini görüyoruz. Bu da geleceğimizi endişelendiriyor.”derken, Manifestoya imza atan diğer belediye başkanlarıda destek vererek “Esrarın bir kafeden satın alınmasına izin veriyoruz, ancak zincirden tedarik edilmesine izin vermiyoruz. Bu ne kadar aptalca? “diyerek desteklerini açıkladılar.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Belediye başkanları, hafif uyuşturucuların yasaklanmasının, bunların ticaretini yapan organize suç şebekeleri için çekici hale getirdiğini savunuyorlar. Esrar yasal hale gelir gelmez bunun ortadan kalkacağını düşünüyorlar. Manifesto, “Suçlulardan gelir modeli kaldırılarak, savunmasız bölge sakinleri korunabilir” diyor.

İmza sahipleri ayrıca polise daha fazla para ayrılması gerektiğine inanıyor. “Sokaktaki on cephemiz seks suçu ya da soygun arasında seçim yapmak zorunda kalmamalı.” Buna ek olarak, “davalar genellikle çok uzun süre askıda kaldığından” daha fazla yargıç ise alınmalıdır.” görüşünde hem fikir olduklarını açıkladılar.

Kısmen cezaların düşük olduğu söylendiği için artık suçlular için çok kolay hale getirildiğine inanıyorlar. Gençlik çalışanlarının ve öğretmenlerin gençlerin yoldan çıkmasını engelleyebileceğini düşünüyorlar. Bunun için daha fazla paraya ihtiyaç var. açıklamasında bulundular.

Son olarak, bölge sakinleri suçla mücadelede daha fazla yer alması gerektiğini belirten Belediye Başkanları “Mahallede kulak ve göz olarak telefonu açıp Suçu Anonim Bildir’i aramalılar. Ya da bir şeylerin doğru olmadığını düşünürlerse yerel polis memuruyla konuşmaları gerekir.”karaında olduklarını açıkladılar.

Van Midden: “Hollanda’nın bir uyuşturucu ülkesi olmasını istemiyoruz, değil mi? Dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşıyoruz. Öyle kalsın. Bu ancak şimdi halledersek mümkün, yoksa çok geç olacak.”dedi.

Bir cevap yazın