• Çar. Nis 24th, 2024

HOLLANDANIN EN BÜYÜK MESLEK OKULU HACKLENDİ

ByHaber Merkezi

Ağu 23, 2021

HOLLANDANIN EN BÜYÜK MESLEK OKULU HACKLENDİ

Özcan Özbay

Hollandanın en büyük ve tanınmış eğitim okullarından biri olan Roc Mondriaan Hackerlerin saldırısına uğradı. Tüm sistemi hacklenen Roc Mondriaan da önümüzdeki hafta açılacak olan yeni sezon hazırlıkları belirsizliklere rağmen sürüyor.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

ROC Mondriaan saldırıya uğradı

Çalışanlar ve öğrenciler artık çalışma programının dosyalarına ve uygulamalarına erişemez durumda. Yetkililer konu ile ilgili geniş bir açıklama yapamazken Okulun yönetim kurulu üyesi Harry de Bruijn, eğitimin önümüzdeki haftadan itibaren başlayabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Size şimdi daha fazlasını söylemeyi isterdik, ancak soruşturmanın güvenliği nedeniyle konu üzerinde araştırma yapan görevlilerin önümüzdeki saatler ve günlerde açıklama yapmasını beklemek gerekiyor.” dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Yetkililer saldırının önümüzdeki hafta başlayacak olan yeni eğitim yılı için hazırlık yapan çalışanların ROC Mondriaan’ın çeşitli yerlerine giriş yapamamaları üzerine ortaya çıktığını açıkladılar.

Olay hemen Hollanda Veri Koruma Kurumuna bildirildi. Uzmanlar şu anda tam olarak ne olduğunu ve bilgisayar korsanlarının neden olduğu hasarı araştırıyor.

Saldırının bu hafta sonu gerçekleştirildiği söyleniyor.

İsmini vermek istemeyen bir kaynağa göre, ROC Mondriaan Denhaag da meydana gelen bu olayın ardından diğer tüm şubelerdede aynı şekilde sistem çökmesine neden olduğunu belirtti.

Yetkililer önümüzdeki hafta başlayacak yeni eğitim yılı ile ilgili tüm gelişmeleri Okulun web sitesi aracılığıyla yapacaklarını açıkladılar.

Roc Mondriaan, Lahey, Delft, Leiden ve Naaldwijk’teki 27 okulda yaklaşık 240 MBO kursu sunmaktadır. Kurslarda yaklaşık 20.000 MBO öğrencisi eğitim görmekte, yaklaşık 5000 kurs katılımcısı ve yaklaşık 2100 çalışan bulunmakta.

Bir cevap yazın