• Cum. Mar 29th, 2024

Avrupa Birliği Araştırma Büyük Bilim Ödülü Ordinaryüs Prof. Dr. ONUR GÜNTÜRKÜN’e

ByHaber Merkezi

Haz 17, 2021

Avrupa Birliği Araştırma Büyük Bilim Ödülü Ordinaryüs Prof. Dr. ONUR GÜNTÜRKÜN’e

Avrupa Birliği Araştırma Büyük Bilim Ödülü Ordinaryüs Prof. Dr. ONUR GÜNTÜRKÜN’e verildi Avrupa Birliği’nin “Nobel Bilim Ödülü” olarak da kabul edilen Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bilim insanlarının her yıl hazırladıkları yeni projelerle Avrupa Birliği Araştırma Büyük Bilim Ödülü (ERC-Advanced Grant- European Research Commission” yarışmasında ödül bir Türk bilim insanına verildi.

2020 Avrupa Birliği Araştırma Büyük Bilim Ödülü, “2020 ERC-Advanced Grant- European Research Commission” sonuçları açıklandı. Avrupa Birliği’nin “Nobel Bilim Ödülü” olarak da kabul edilen en büyük bilim ödülünü Bochum Ruhr Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Biopsikoloji Kürsüsü Başkanı Ordinaryüs Prof. Dr. ONUR GÜNTÜRKÜN’e verildi.

2020 Yılında toplam 2678 araştırma projesi Avrupa Birliği Araştırma Büyük Bilim Ödülü yarışmasına katıldı. Bunlardan 204 proje birinci elemeyi geçti.. Finale kalan 204 projeden 40’ı Almanya, 5’i İngiltere, 22’si Fransa bilim insanlarına aitti. Avrupa Birliği bu yarışma için her yıl 507 milyon Euro bütçe ayırmakta ve bu para projelere derecelerine göre pay edilmektedir.

2 Haziran 2021, Çarşamba günü Ordinaryüs Prof. Dr. Onur Güntürkün’ün Bochum Ruhr Üniversitesi’ndeki Kürsüsü’nde Alman ARD Televizyonu kamu oyunu bilgilendirmek için çekimler yaptı. Çekimlere “Yaşama Gücü- Ordinaryüs Prof. Dr. Onur Güntürkün’ün Yaşam Öyküsü” adlı kitabın yazarı ve Avrupa Türkiyeli Yazarlar Girişimi-ATYG’nin Başkanı olan Kemal Yalçın da katılarak Almanya’daki toplumumuz ve Türkiyeli yazarlar adına Ordinaryüs Prof. Dr. Onur Güntürkün’ü kutladı ve çiçek sundu.

Ordinaryüs Prof. Dr. Onur Güntürkün bundan önce de yaptığı başarılı çalışma ve projelerle: “1983 Bochum Ruhr Üniversitesi Üstün Araştırmalar Ödülü, 1993 Almanya Gerhard Hess Bilim Ödülü, 1995 Almanya Krupp Bilim Ödülü, 2000 İstanbul Üniversitesi Şeref Doktorası Ödülü, 2006 Dünyanın en eski bilim kurumu olan Leopoldina’ya üye kabul edildi,

2006 Wilhelm-Wundt Psikoloji Ödülü, 2006 yılında Alman Psikoloji Kurumu’na Şeref Üyesi kabul edildi, 2007 Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Ödülü, 2008 Alman Milli Bilim Akademisi Üyeliği, 2008 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Şeref Doktorası Ödülü, 2009 Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü, 2010 Wilhelm-Wundt Kurumu’na üye kabul edildi, 2010 Alman Milli Bilim Akademisi senato üyeliğine kabul edildi, 2011 Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi, 2013 Almanya Gottfried Wilhelm Leibniz Bilim Ödülü, 2016 Johannes Gutenberg-Stiftungsprofessur Ödülü” gibi ödüller almış ve birçok prestijli kuruma üye kabul edilmiştir.

Bir cevap yazın