• Sal. Mar 19th, 2024

DİKKAT..! EĞER HAYIR DEMEZSENİZ…

ByHaber Merkezi

May 16, 2021

DİKKAT..! EĞER HAYIR DEMEZSENİZ…

ÖZCAN ÖZBAY

Hollanda da DONOR yasası değişti. Yeni yasa gereği herkesin mutlaka doldurması gereken bir formül var ve bu formüldeki sorulara cevap vermediğiniz yada açık bir şekilde DONOR olmak istemediğinizi beyan etmediğiniz zaman Devlet sizi otomatik olarak DONOR yani Organ bağışçısı olarak kabul edecek.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Konu ile ilgili Hollanda Organ ve doku bağışı derneği yöneticisi Ayşe Avcı arkadaşımız Feyza Albayrak`ın sorularını cevapladı.

Avcı “Bu çok önemli bir konu Temmuzdan itibaren Hollanda da Donor yasası değişecek. Amacımız organ ve doku bağışı ile ilgili bütün bilgileri insanlara yaymak. 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Hollanda da Donor yasası değişecek demiştik. Geçen sene 1 temmuz’dan itibaren yeni donar yasası ile bizim bilgilendirme kampanyamız başlamıştı. Bu sene 1 Temmuz 2021 den sonra herkes istese de istemese de 18 yaş ve üstü herkes donar seçimine yani ‘Donor rehber formu’ diyorlar buna kayıtlı olacaktır Herkes mutlaka bu formu doldururken bir tercih yapması gerekiyor. Donor olmayı kabul edip etmediğimizi mutlaka belirtmemiz gerekiyor. Eğer biz Donor olmak istemediğimizi söylemezsek, 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra otomatikman donor olmayı kabul ettiniz sayılacak ve bu kararın itirazı yok.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

“Formda yazmış olduğunuz bilgileri istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz, yenileyebilirsiniz.”diyen Ayşe Avcı “Karar almak için 18 yaş ve üstü insanlar kendi sorumluluğunda, 18 yaş altındakiler ise ebeveynlerin sorumluluğunda olacak.

Formda 4 seçim var

1-Evet donor olmak istiyorum

2-Hayır donor olmak istemiyorum

3-Birine bu kararı alması için yetki veriyorum

4-Ailem yada eşim karar verebilir

Formu dolduracaklara önemli tavsiyem mutlaka formu iyice anlayıp doldursunlar, anlamadıkları bir yer olduğunda görevli birine yada direkt olarak derneğimiz üzerinden bizlere ulaşıp bilgi alabilirler.”dedi.

Bir cevap yazın