• Sal. Nis 23rd, 2024

ZEHRA NİNE HOLLANDA`DA ÇOCUKLARA ATATÜRK VE ÇANAKKALE SEVGİSİ AŞILIYOR

ByHaber Merkezi

May 10, 2021

ZEHRA NİNE HOLLANDA`DA ÇOCUKLARA ATATÜRK VE ÇANAKKALE SEVGİSİ AŞILIYOR

Özcan Özbay

Hollandaya yıllar önce gelen ve yaptığı gönüllü çalışmalar, engellilere ve yaşlılara destekleri, sokak hayvanlarına katkıları vede son 5 yıldır Hollanda da oğlu Bülent Türker in 309 m2 evindeki ATATÜRK ve ÇANAKKALE MÜZESİNDE ki gönüllü çalışmaları nedeniyle 2019 yılında Hollanda Kraliyet Şövalyeliği unvanını alan 82 yasındaki Zehra Türker Hollanda da çocukların ‘Zehra Ninesi’ oldu.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

85 yasına Ağustos ayında basacak olan Zehra Türker Hollanda da bulunan Dünya`nın ilk ve tek kişisel Atatürk ve Çanakkale müzesinde müzeye 5 yıldır gelen binlerce çocuğa Çanakkale savaşı sırasındaki dedelerimizin yedikleri tayin ekmeklerini ve şekersiz üzüm hoşaflarını ikram edip onlarla tek tek ilgileniyor.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Gelen konuklara rehberlik ve ev sahipligide yapan Zehra Nine
çocuklara müzeden ayrılırken de birer tane ay yıldızlı balon ve Türk bayrağı da hediye ediyor.

Çocukların müzeye olan ilgisinden çok memnun olduğunu belirten Zehra Nine “50 yıla yakın Hollanda dayız En güzel günlerimiz bu ülkede geçti. Gençliğimizi ve en güzel çağımızı buraya verdik. Hollanda bizim ikinci vatanımız. Burda çocuklarımız torunlarımız hatta torunumun oğlunuda görmek nasip oldu. 4 nesil bir aradayız. Burda yıllarca gönüllü çalışmalar yaptım. Emeğini Kraliyet ödülü ile gördük. Ayrıca Türk Dünyası Dünya Kültür ödülü de bize layık görülmesi çok gurur verici. Çanakkale müzemiz Rotterdam da dünya da yurt dışındaki tek müze. Hiç bir yerden hiç bir yardım alamadık. Bunu gönüllü yapıyoruz. Çok mutluyum. 1 yıldır pandemiden dolayı kapalı kaldık. Eski günleri özledik. Türkiyedeki sokak hayvanlarınıda ihmal etmiyoruz. Hala her gün 15 saat aralıksız çalışıyorum. Bizler yokluk içinden geldik. Paylaşmayıda çok seviyoruz.”dedi.

Bir cevap yazın