• Cum. Mar 29th, 2024

Avrupa’nin ilk yasanabilir 3 boyutlu baski evleri kiracilarina teslim edildi

ByHaber Merkezi

May 4, 2021

Avrupa’nin ilk yasanabilir 3 boyutlu baski evleri kiracilarina teslim edildi

Anadolu Ajansi / Selman Aksünger

Hollanda’nin Eindhoven sehrinde, tamamen 3 boyutlu yaziciyla insa edilen evin ilk kiracilari yuvalarinda yasamaya basladi.

Hollanda’nin Amsterdam sehrinde yasayan emekli çift Elize Lutz ve Harrie Dekkers, Avrupa’da ilk kez tamamen 3 boyutlu yaziciyla insa edilen evin sakinleri oldu. Eindhoven Teknik Üniversitesi, Eindhoven Belediyesi ve Insaat firmalarinin ortaklasa gelistirdikleri proje kapsaminda, dünyanin ilk 3 boyutlu yazicidan çikan “yasanabilir evi” insa edildi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Evde ilk günlerini geçiren Elize Lutz ve esi Harrie Dekkers, AA muhabirine, kismen kullanmaya basladiklari eve agustos ayi itibariyle yerleseceklerini belirtti. Evde fark edilen ilk detayin ses yalitimi oldugunu vurgulayan Lutz, “Ses ve isi yalitimi çok iyi.” dedi. Lutz, ev için “Çok güzel” ifadesini kullanirken, esi Dekkers ise “Tipki bir siginak gibi güvende hissettiriyor.” degerlendirmesinde bulundu.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Yüzde 30 daha az malzeme ile insa edildiEindhoven Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Theo Salet, 3 boyutlu yazici ile üretilen evin yüzde 30 daha az malzeme ile yapildigini aktardi. Eindhoven’daki bir fabrikada imal edilen 94 metrekarelik evin duvarlarinin yazdirilma asamasinin ise 120 saat sürdügü kaydedildi.

Daha sonra kamyonetle tasinarak Bosrijk bölgesindeki Beatrix kanalinin kiyisina getirilen evin burada çati ve pencerelerinin takildigi ifade edildi. Üç boyutlu yaziciyla insa edilen evin, normal yöntemle insa edilenlere göre daha pahaliya mal olduguna dikkat çekildi.

Son yillarda, kismen 3 boyutlu baski ile özellikle Fransa ve ABD’de insa edilen evlerin ardindan, dünyada 3 boyutlu baskilarin kullanildigi projeler artmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın