• Per. Nis 25th, 2024

HOLLANDA KRALI 54 YASINA GİRDİ

Özcan Özbay

Bu gün Hollanda`da Kral günü, Hollanda Kralı Willem Alexander bu gün 54 yasına girdi.

Ülkede bu doğum günü nedeniyle normalde kutlamalar yapılırdı ancak bu yılda geçen yıl olduğu gibi pandemi dolayısıyla kutlamalar yapılamadı. Bizlerde bu ülkede yaşayan insanlar olarak Hollanda Kralı Alexander i kutluyor, nice yıllar diliyoruz.

Öte yandan Hollanda Kralının doğum günü dolayısıyla Ankara da bulunan Atakule Turuncu renkle donatıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Kral Günü Nedir?

27 Nisan’daki Kral Günü’nde Hollanda halkı Kral Willem-Alexander’ın doğum gününü partiler ve sokak pazarları ile kutlar.

27 Nisan’ın Pazar gününe denk geldiği durumlarda, Kral Günü bir gün öncesinde kutlanır.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Kral ve Kraliyet Ailesi’nin diğer üyeleri her yıl farklı bir belediyede halkla birlikte kutlamalara katılırlar. Daha fazla bilgi için, Kraliyet Hanedanı websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sokak Pazarları

Kral Günü’nde pek çok kişi turuncu giyinir. Sokaklarda ve parklarda sokak pazarı tezgahları kurulur, insanlar artık ihtiyaç duymadıkları eşyaları buralarda satarlar. Müzik çalınır, yiyecek satılır. Utrecht Şehri’nde sokak pazarları Kral Günü’nden önceki gece başlar.

Kral Günü’nü Hollanda’da geçirmek

Kral Günü deneyimini yaşamak istiyorsanız, önceden otel rezervasyonunuzu yapmayı unutmayın, çünkü bu dönem otellerde yoğunluk yaşanabilir. Kral Günü ile ilgili daha fazla bilgi almak için Holland.com websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın