• Per. Mar 28th, 2024

Vergi Dairesi’nden yabancılara yönelik bir hata daha

ByHaber Merkezi

Nis 15, 2021

Vergi Dairesi’nden yabancılara yönelik bir hata daha

Son yıllarda adı sıkça skandal hatalarla anılan Hollanda Vergi Dairesi bir hataya daha imza attı. Olaya Temsilciler Meclisi’nde anında tepki geldi.

Hollanda vergi dairesi geçtiğimiz günlerde yaklaşık 200 kişiye yanlış bir bildirimde bulunarak binlerce Euro’yu geri ödemeleri gerektiğini söyledi. Vergi dairesinde görev alan bir sözcü ise, Leidsch Dagblad ve De Telegraaf’ta bu konudaki haberlerin doğru olduğunu söyledi. Sözcüye göre, bunlar Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu’ndan (IND) gelen verileri uygun şekilde işlenmemiş olan kişiler. Ancak bu kişiler yine yabancılar ve sonuç olarak, vergi makamlarından otomatik olarak oluşturulmuş, bu yıl için ödeneklerini kaybettiklerini ve 2014 ile 2020 arasında ödenen tutarları geri ödemek zorunda olduklarını belirten bir mektup aldılar.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

FASLI KADINA 10.000 EURO

Gazeteler, Leiden’li Hollandalı-Faslı bir kadının 10.000 avroyu geri ödemek zorunda kaldığını yazıyor, bu meblağ mahalle sorumlusuna  (buurtcoach) göre asla bayanın ödeyebileceği bir meblağ değil. Bayan sosyal yardımlarla yaşıyor ve yıllardır bakım ve konut yardımı alıyor. Şimdi dava başlattı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

MEKTUPLA ÖZÜR DİLEDİLER

Vergi makamlarının sözcüsü hatanın geçen hafta tespit edildiğini söyleyerek, “Şimdi düzeltiyoruz. Herkes şahsen aranacak ve daha sonra bizden özür dilenilen bir mektup alacaklar. Ödemeleri istenilen meblağı ise geri ödemeleri gerekmiyor.”

“HALA AYNI YÖNTEM VE HALA AYNI SKANDAL”

Vergi makamlarındaki skandalları diğer milletvekilleriyle birlikte daha önce gün yüzüne çıkaran Sosyalist Parti (SP) Milletvekili Renske Leijten yeni skandala çok öfkeli. Ona göre bu, Vergi ve Gümrük İdaresinin hiçbir şey öğrenmediğini ve hala aynı yöntemi kullandığını gösteriyor ve ekliyor, “Öyleyse bahanelerin özür dilemelerin değeri nedir?” Leijten, SP’den meslektaşı Türk Milletvekili Mahir Alkaya ile birlikte Dışişleri Bakanı Van Huffelen’e sorular soracak.

Şimdi Hollanda’da yaşayan Türk ve yabancı toplumu bu sorunun cevabını bekliyor. Geçtiğimiz aylarda Hollanda’da yabancılara yönelik hataların su yüzüne çıkması hükümeti istifa etmek zorunda bırakmıştı.

Kaynak: Ufuknl

Bir cevap yazın