• Cum. Mar 29th, 2024

Selçuk Öztürk’ten siyasete veda

ByHaber Merkezi

Mar 31, 2021

Selçuk Öztürk’ten siyasete veda

15-16-17 Mart seçimleri dogrultusunda yeni dönem milletvekilleri heyecanla yemin törenlerini beklerken, meclise veda edecek vekilleride veda heyacani sardi.

Hollanda’da Türklerkurulan ve ulkedeki Muslumanlar olmak uzere azinliklarin sesi olan DENK partisinin kurucularindan, ilk parti baskanligini ve milletvekilligini de yapmis olan Selçuk Öztürk 25 yillik siyasi kariyerini tamamlama karari aldigini acikladi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Öztürk, yapmis oldugu hizmetlerden dolayi Hollanda Krali tarafindan sövalye ünvanina layik görüldü.

Öztürk Sosyal medya sayfasindan yaptigi açiklamada 25 yillik siyasi hizmetini degerlendirerek kendisine bugüne kadar destek verenlere Tesekkur etti. Ozturk “Bu güne kadar desteklerini ve dualarini daima hissettigim halkimiza ebedi sükranlarimi arz eder ve daima hizmetlerinde olacagimi belirtmek isterim.” dedi.

Selcuk Ozturk`un Veda Mektubu soyle;

Sevgili Vatandaslarim,

25 yil önce Roermond sehrinde Belediye meclis üyeligi ile baslayan uzun soluklu bir yolculukla siz degerli halkimizdan aldigim dua ve destek ile Limburg Eyalet Meclis üyeligi ve Hollanda Parlementosu Milletvekilligi görevini üstlendim. Milletimiz için görev yaptigim dönemlerde bizzat öncülük ettigim ve ismini verdigim yeni bir siyasi hareket olan DENK Partisini bugünün Hollandasina ve ebedi tarihine kazandirmis olmanin mutlulugu ile Hollanda temsilciler meclisinde bulundugum Milletvekilligi görevimden ayriliyorum. Geçtigimiz yillarin samimi bir muhasebesini ve degerlendirmesini yapmak istiyorum.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Öncelikle halkin temsilcisi olan Hollanda parlementosunda agirladigimiz ziyaretçilerle demokrasinin merkezini her bir vatandasa açtik. Hollanda’da yasayan azinlik halklarininda katilimci siyasette yeri oldugunu kabullendirdik.

Yabanci kökenli vatandaslarimiza olusan nefret ve islam karsitliginin hortladigi bir dönemde, azinlik toplumlarininda sesinin duyulmasi gerektigini daima savunduk. Islam ve yabanci düsmanliginin karsisinda durabilecek bir hareketin olusmasina ve bir sekilde toplumdaki dengeyi saglamak amaciyla kurulan bu harekete verdiginiz destek icin sizlere minnettarim.

Hollanda siyasetinde alisa gelmis yöntemler disinda her daim nefret ve irkçiligin karsisinda durduk. Her yaptigimiz yeniliklerle siyaseti halka yakin hâle getirmeye çalistik. Özellikle gençlerimizin siyasi özgüvenini, katilimci topluma, kendi öz degerlerinden taviz vermeden katki saglamalari için bir ortam olusturmaya çalistik. Artik insanlarin öz kimlikleri ile Hollanda toplumunun bir parçasi oldugunu ve Hollanda’nin kaderine ortak oldugunu savunduk.

Milletvekilligi görevimin yani sira gönüllü olarak partimizin ilk baskani oldum ve profesyonel teskilatlanmayla Rotterdam’da genel merkez binamizin haricinde, farkli sehirlerde hizmet ofisleri kurduk. Gençlik kollari Oppositie, Kadin kollari DURF, egitim kurumu DENK Academy ve bilimsel arastirma büromuz STATERA gibi farkli kollardan genis bir kitleye ulasmaya çalistik. Sizlerin dua ve destegi ile binlerce üye olusturduk.

Degerli Vatandaslar,

Hollanda siyasetinde daha adil bir paylasim talebimizi her defasinda duyurduk. Farkli siyasi temalarda her daim vicdani degerlerimizden taviz vermedik. Bu vermedigimiz tavizlerin, dik duruslarin, irkçilara verilen cevaplarin bir siyasi bedeli olacakti ve oldu. Bu bedelleride sizlerin duasi ve destegi ile zorda olsa ödedik.

Gelecege dair umutluyum. Hollanda’ya gurbetçi gelmis bir Yozgatli isçi evladi olarak milletvekili olabilmemin yegane sebeblerinden biride, Hollanda’da anayasal haklarimizdan dogan firsatlari düse kalka, zorda olsa tirnaklarimizla kaziyarak degerlendirmemizdir. Ikinci kusak olarak bütün amacimizin bizden sonra gelecek nesillerimizin ayni zorluklari yasamadan temel hak ve özgürlükleri daha adil bir sekilde elde etmelerini saglamaktir. Milletvekilligi görevimden ayrilirken geride biraktigim bir siyasi hareketin yüzbinlerce insana umut olmasinin mutlulugunu yasamaktayim. Yetistirdigimiz ve daha yetisecek olan genç siyasetçilerle gelecekten umutluyum. Sizlerden ricam bu tarihi harekete sahip çikmaniz ve destek olmanizdir.

Son olarak 25 yil boyunca desteklerini benden esirgemeyen aileme, dava arkadaslarima ve siz degerli vatandaslarimiza gönülden tesekkür ederim. Bu uzun yolculukta beraber yürüdügüm arkadaslarima varsa hakkimi helal ediyorum, bilerek veya bilmeyerek kirdigim arkadaslardan da helallik diliyorum. Bundan sonrada farkli alanlarda olsa bile sizlere hizmet etmekten kaçinmayacagima dair söz veriyorum. Birlikteliklerimizin devami dileklerimle, esen kaliniz.

Bir cevap yazın