• Per. Mar 28th, 2024

HOLLANDA DA YENİ HÜKÜMET İÇİN FORMÜLLER ARANIYOR

ByHaber Merkezi

Mar 23, 2021

HOLLANDA DA YENİ HÜKÜMET İÇİN FORMÜLLER ARANIYOR

Hollanda da geçtiğimiz hafta içerisinde 3 gün süre ile yapılan Genel seçimlerde sonuçların ortaya çıkmasıyla birlikte kurulacak bir koalisyon hükümeti için formül hesapları yapılmaya başlandı.

Seçimi önde kapatan VVD ve D66 partilerinin öncülüğünde kurulması düşünülen koalisyon hükümetinin diğer üyelerinin kimler olduğu merak konusu

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Rutte, meclise yeni giren Evet21 (JA21) ile Temsilciler Meclisi’nde gerekli çoğunluğu elde etme girişimini göz ardı etmiyor. Özellikle bu partinin Senato’da çok sayıda sandalyesi olduğu ve eski Demokrasi için Forum Partisi (FvD) kökenli oldukları için bu partiye, “Bu yüzden JA21’e ciddiyetle bakmalıyız, ama bu yeni partiyi henüz tam da bilmiyoruz, bu yüzden tam olarak neyi temsil ettiklerini araştırmalıyız.” diyor. Bu olasılık kabul görürse VVD-D66-CDA-JA21 kombinasyonu Temsilciler Meclisinde 76 sandalyeye sahip olacak. Bu da hükümetin kurulması için yeterli bir sandalye.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Rutte’nin bu açıklamasından sonra gözler bir diğer seçeneğe çevriliyor. VVD lideri ayrıca “Birlikte çok iyi çalıştık.” Diyerek başka bir seçenek olan Hıristiyan Birlik (ChristenÜnie) ile mevcut koalisyonu sürdürmekten de yana olabilecekleri sinyalini verdi.

Bir cevap yazın