• Cum. Nis 19th, 2024

HOLLANDA DA KORONA TEDBİRLERİ 20 NİSAN`A KADAR UZATILDI

ByHaber Merkezi

Mar 23, 2021

HOLLANDA DA KORONA TEDBİRLERİ 20 NİSAN`A KADAR UZATILDI

Özcan Özbay

Hollanda’nın geçici başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge birlikte yaptıkları basın toplantısında yeni korona önlemleri hakkında açıklamalarda bulundular.

Korona ile mücadelede alınan tedbirler devam ediyor. Hollanda da yeni vaka sayılarında görünür bir azalmanın olmaması tedbirlerin devam etmesine neden olduğunu belirten Rutte tatil öncesinde bütün Hollandalıların asılarını ölmüş olmasının vaka sayılarının ve ölümlerin azalmasını sağlayacaklarını belirtti.

31 Mart a kadar uzatılan Mevcut yasakların aynı şekilde 20 Nisan tarihine kadar uzatıldığı açıklanırken Gece sokağa çıkma yasağının başlama süresi 31 Mart tan itibaren 21.00 yerine 22.00 den itibaren başlayacağı bilgisi verildi.

Rutte hastanelerdeki aşırı yoğunluğun önlemlerin gevşetilmesine imkan vermediğini açıklarken gelişmelerin rakamlara bağlı olarak gevşemeye ya da daha sert tedbirler alınmasına neden olabileceğini söyledi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Başbakan Rutte, ülkede yaşayan Müslümanların 13 Nisan’da başlayacak Ramazan ayı nedeniyle sokağa çıkma yasağını kısaltmadıklarını sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı De Jonge üçüncü dalganın etkisinin ne kadar
yüksek olacağını kesin olarak tahmin etmenink mümkün olmadığını belirterek tedbirlerin gelişmeler doğrultusunda alınacağını belirtti.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Suanki geçici hükümetin Korona tedbirleri nedeniyle Hollanda ya girişlerin kontrollü olması gerektiği üzerine çalıştıklarını da belirten bakan de Jong “Hollanda’ya gelenlerin karantinaya alınması virüsün hızını keseceğini düşünüyoruz. Bununla ilgili bir yasa tasarısı üzerinde çalışılıyor. Yasa, Mayıs ayının ilk yarısında yürürlüğe girecek. Bununla bağlantılı bir ceza uygulanması da gündemde. Cezanın ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor.”dedi.

Bir cevap yazın