• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da 5 Türk mecliste

ByHaber Merkezi

Mar 18, 2021

Hollanda’da 5 Türk mecliste

Özcan Özbay

Hollanda da 15-16 ve 17 Mart tarihlerinde yapilan genel secimlere katilan partiler icerisinde yer alan Turk asilli 5 aday Meclise direk girmeyi garantiledi. 2 Türk adayın durumu ise kesin seçim sonuçlarına bağlı.

Secimi buyuk bir basari ile tamamlayan Demokrat 66 (D66) partisinin 24 Vekil cikarmasi sonucu 17. Sirada ki Hulya Kat direk olarak Meclise girmeye hak kazanirken listenin 30. sirasinda yer alan Nazmi Turkkol un ve PvdA dan onuncu sirada ki Songul Mutluer`in durumu kesin secim sonuclarinin aciklanmasinin ardin belli olacak.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Halen hukumetin basinda bulunan VVD partisinin besinci sirasinda yer alan Dilan Yeşilgöz-Zegerius ikinci kez mecliste olmaya hak kazandi.

Turk ve Faslilarin destek verdigi DENK partisinden Tunahan Kuzu yine Mecliste bir kez daha gorev alma hakkini kazanirken, Sosyalist Parti (SP), üçüncü sırada ki Mahir Alkaya da kesin mecliste olacaklar listesinde yer aldi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Hollanda’da seçimlere bu yil ilk kez katılan VOLT partisinde ikinci sırada aday gösterilen Nilüfer Gündoğan, meclise ilk kez giren Vekillerden biri olacak.

Bir cevap yazın