• Cts. Nis 20th, 2024

Hollanda’da seçim heyecani

ByHaber Merkezi

Mar 13, 2021

Hollanda’da seçim heyecani

250 bin dolayinda Türk kökenli seçmenin oldugu Hollanda’da pandemi nedeniyle 3 günde 15,16 ve 17 Mart’ta yapilacak olan genel seçimler öncesi anket sonuçlarina göre; su anda görevde olan 4’lü koalisyon partilerin hepsi oy kaybediyor ve önümüzdeki 4 yil içersinde Hollanda’yi en az 5 siyasi partiden olusan koalisyon hükümeti yönetmesi bekleniyor.

Anket sonuçlarina göre Basbakan Mark Rutte’nin lideri oldugu Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) 32 sandalye ile liderligini koruyor. VVD’yi ise asiri sagci Müslüman ve yabanci karsiti Geert Wlders’in lideri oldugu Özgürlük Partisi (PVV) 24 sandalye ile takip ediyor.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Su andaki geçicici hükümet ortaklarindan Hiristiyan Demokratlar Birligi (CDA) 17 sandalye çikarirken, Demokratlar 66 Partisi (D66) ise 13 sandalye, Hiristiyan Birlik Partisi (CU) ise 7 sandalye kazaniyor.

Anketlerde, Türklerin kurdugu DENK Partisi 2 milletvekili muhalefetteki diger partilerden Isçi Partisi (PvdA) 12 sandalye, Sosyalist Parti (SP) ile Yesil Sol (GL) se 9’ar sandaliye ile meclie girmesi bekleniyor

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Seçim sonunda siralamadaki yerinde Songül Mutluer ( PvdA) , Tunahan Kuzu (DENK), Mahir Alkaya ( SP), Yesilgöz (VVD) Nilüfer Gündogan (VOLT), 5 ismin dogrudan seçilmesi bekleniyor Diger Türk kökenli adaylarin seçilebilmesi alacaklari tercihli oylara bagli.

Anket sonucuna göre 4 yeni parti meclise girecek. 1 sandalye ile Code Oranje, 3 sandalye ile JA21, 2 sandalye ile VOLT ve 1 sandalye Bij

Bir cevap yazın