• Per. Mar 28th, 2024

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE HOLLANDA`DAN DESTEK

ByHaber Merkezi

Şub 22, 2021

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE HOLLANDA`DAN DESTEK

Özcan Özbay

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek kapsamında CHP Hollanda Birliğinin organize ettiği ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ile Pvda ve Groenlinks Milletvekillerinin de katıldığı miting Den Haag ta gerçekleşti.

CHP Hollanda Birliği binasının bahçe kısmında gerçekleşen mitingde açılış konuşması yapan Chp Hollanda Birliği Başkanı Bülent Çoban “Yüzü aydınlığa dönük, Yüreğinde insan sevgisi taşıyan, Hedefinde barış, demokrasi ve insan hakları olan, Ayakları hak-hukuk-adalet yolunda yürüyen tüm dost, yol arkadaşı ve kardeşlerimiz HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ!”dedi.

Birçok STK Temsilcisinin katılımı olmasına rağmen hiç bir siyasi objenin yer almadığı Mitingde konuşmasını sürdüren Başkan Çoban “Anonim çağrımıza uyarak geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor muhabbetle bağrımıza basıyoruz.


Çağrımızda eylem nedenimiz; Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, kendi haklarını korumak için yaptıkları yasal ve demokratik direniş eylemine destek eyleminin çok ötesinde; öğrenciler üzerinden, halklara korku salmak ve gözdağı vermek için yapılan baskı ve zulme karşı, demokratik tavrımızı göstermek eylemidir.
Siyasal İslamcı ve Etnik Milliyetçi Faşizm işbirliğinin Türkiye insanı üze?rinde estirdiği bunca zulme sessiz kalmak, insan olduğumuzu unutmak demektir.
İnanın; bu yaşatılan insanlık dışı olaylar, Türkiye’de değil de dünyanın başka bir ülkesinde olsaydı, biz yine yapılacak bir çağrıya uyar, yine böyle yan yana orada olurduk.

Tüm hukuk kurallarından, yargı teamüllerinden, demokrasi geleneğinden uzaklaşarak, dünyada benzeri dahi bulunmayan ucube bir rejimle Türkiye insanını yokluğa, yoksulluğa, yoksunluğa, işsizliğe, açlığa mahkum etmiş; uygar uluslar ailesi içinde yeri ve itibarı kalmamış bu iktidar…
Yalanla, korkuyla, baskıyla, zulümle halktan yana çıkarılan her sesi…
Eline geçirdiği medya gücüyle, sahip olduğu silahlı güçlerle, bürokrasi cenderesiyle, el koyduğu yargıyı sopa gibi kullanarak her geçen gün baskısını artırmakta, zulmünü koyulaştırmakta ve iktidarını pekiştirmek istemektedir.
Bu gidişata seyirci kalmak, bu zulme ortak olmaktır.
Bizler buna ortak olmayacağız, çünkü sessiz kalmayacağız.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

En büyük yıkım ve felaket olan, ülkenin düşman işgali altında kalması karşısında…
Her dil, din, mezhep etnik kökenden Türkiye halkları…
Birleşmiş, el ele vermiş, omuz omuza gelmiş; hem düşman işgaline hem de köhneleşmiş istibdat düzenine yani adı “padişahlık” olan “tek adam rejimi”ne son vermiş, egemenliği Saray’dan alıp, halka devrederek, o çorak topraklarda Cumhuriyet fidanını yeşertmiştir.
O Cumhuriyet fidanı, koca bir çınar olmuştur bugün…
Yine aynı birlik ve kurtuluş umudu ruhuyla birleşerek, yeniden kurtuluş mücadelesi başlatacak ve Cumhuriyetimizi daha ileri bir demokrasi ile taçlandıracağız.
Bu tür eylem ve etkinlikler, bu kararlılığımızın birer göstergesidir.”dedi.

Çeşitli konuşmacılar günün anlam ve önemine binaen yaptıkları konuşmalarla Boğaziçi ünüversitesi öğrencilerine desteklerini açıkladılar. Pvda (işçi partisi) Milletvekili Kırsen van den Hul da bir konuşma yaparak eğitimin önemi ve üniversite öğrencilerine desteklerini açıkladı.

GroenLinks (Yeşil Sol) Milletvekili Nevin Özütok da Boğaziçi üniversitesi öğrencilerini desteklediklerini belirterek tüm dünyada eğitimin siyasetten uzak gerçekleşmesini isterken 17 Mart ta yapılacak olan Genel seçimlere mutlaka katılınması gerektiğini söyledi.

Havanın çok güzel olduğu bir pazar gününde yaklaşık 270 kişinin mitinge katılması ve gayet demokratik bir şekilde saygı çerçevesince gerçekleşmesi, Mitingin korumasını alan Polisler tarafından da takdirle karşılandı.

Kalabalık bir süre Chp Hollanda Birliği binasında ve önünde sohbet ettikten sonra sessizce dağıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Mitinge kendisi de eski bir Boğaziçi üniversitesi mezunu olam Yahya Gündüz te katılarak bir konuşma yaptı ve olanların çok yanlış olduğunu Üniversite öğrencilerinin baskı altında olmalarını dile getirdi.

Bir cevap yazın