• Cts. Nis 20th, 2024

Hollanda’da Hz. Muhammed’e hakaret edilmesinin suç sayilmasi için 124 bin 170 imza toplandi

ByHaber Merkezi

Şub 13, 2021

Hollanda’da Hz. Muhammed’e hakaret edilmesinin suç sayilmasi için 124 bin 170 imza toplandi

Hollanda’da Müslümanlarin kurdugu NIDA Partisi, Hz. Muhammed’e hakaret edilmesinin suç sayilmasi ve cezalandirilmasi için toplanan 124 bin imzali dilekçeyi, temsil eden bir panoyu Hollanda Parlamentosunun bulundugu Binnenhof meydanindaki Sovalye salonunun kapisina asti.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

NIDA Partisi milletvekili adayi Nurullah Gerdan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yaklasik 50 kisi ile salavatlar getirerek dilekçeyi temsil eden pano ile birlikte 17 Mart genel seçimlerinden sonra gelecek yeni hükümete çagri yapmak ve dikkat çekmek için Binnenhof meydanina yürüdüklerini söyledi.Gerdan, Hz. Muhammed’e karsi hakaret edilmesinin suç sayilmasi ve cezalandirilmasi için toplanan 124 bin 170 imzali dilekçeyi temsil eden ve Müslümanlara nefrete ve Islamofobiye karsi yapilan açiklamanin bulundugu panonun Hollanda Parlamentosunun bulundugu Binnenhof meydanindaki Sovalye salonunun kapisina sembolik olarak asildigini belirtti.Geçen yil Fransa’da Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed’e hakaretinden sonra Temsilciler Meclisinde oturum düzenlenip yasa çikarilmasi için imza topladiklarini söyleyen Gerdan, sunlari kaydetti.”Genelde bir konu hakkinda en az 40 bin imzali dilekçe meclise sunuldugu zaman oturum düzenleniyor fakat biz yaklasik 125 bin imza toplamamiza ragmen bu yapilmadi. Hatta dilekçe meclis tarafindan kabul bile edilmedi.

Dilekçeyi ifade özgürlügüne aykiri olarak gören milletvekilleri ve bazi hükümet yetkilileri imza atanlar için ‘teröristleri destekliyorsunuz’ diye maalesef hakarette bulundu.”Gerdan, mevcut hükümetten artik bir sey beklemediklerini ifade ederek, “Yeni hükümete çagri yapmak ve kamuoyunda dikkat çekmek için bugün bu eylemi yaptik. Siyasetçiler bu dilekçeye imza atanlari görmezden geliyor ve hiçe sayiyorlar.” dedi.17 Mart’ta ilk defa genel seçimlere katilacak olan NIDA partisinin Rotterdam, Lahey ve Almere kentlerinde toplam 4 belediye meclis üyesi bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansi / Abdullah Asiran

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın