• Cum. Nis 19th, 2024

HOLLANDA DA İÇ SAVAŞ KORKUSU

Özcan Özbay

Hollanda da korona virüsü tedbirleri kapsamında geçtiğimiz hafta sonu yürürlüğe giren akşam saat 21.00-04.30 arası sokağa çıkma yasağının ilk gününden itibaren başlayan ve her geçen gün Ülke geneline kalabalıklaşarak yayılan sokak protestoları şiddetini arttırıyor.

Başkent Amsterdam başta olmak üzere birçok şehirde başlayan protestolar kontrol edilemez düzeye gelirken, önceki gün sosyal medyada paylaşılan bir videoda köprünün havaya uçurulduğu iddia edildi.

Koronavirüs salgını nedeni ile kısıtlamaları sıkılaştıran Hollanda’da birden fazla şehirde protestolar patlak vermiş, başkent Amsterdam ve Eindhoven kentinde yüzlerce kişi sokaklara dökülmüştü. Protesto her geçen gün diğer şehirlerede yayılarak daha kalabalık kitlelere ulaştı. Ülkede birçok şehire yayılan bu protestolarda Göstericiler, polis motosikletini ve araçları ateşe verdi. Dükkanlar yağmalandı. Polisle çatıştı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Hollanda geneline yayılan olaylarda Polisle çatışan yasak karşıtı göstericiler, önlerine gelen araçları yakarak ve dükkanları yağmalayarak gösterilerine devam ediyor. Provakasyona da çok açık olan gösterileri fırsat bilen göçmen karşıtı olarak bilinen PEGİDA grubunun destekçilerinin de katıldığı öne sürüldü.

“BU YOL İÇ SAVAŞA GİDER”

Eylemler ülkenin birçok kentine yayılırken, Eindhoven Belediye Başkanı John Joritsma “Korkarım böyle devam ederse, bu yol iç savaşa gider” dedi.

SOSYAL MEDYAYI KARIŞTIRAN PATLAMA GÖRÜNTÜSÜ

Birçok şehirde çıkan protestolar kontrol edilemez düzeye gelirken, sosyal medyada paylaşılan bir videoda köprünün havaya uçurulduğu öne sürüldü. Koronavirüs kısıtlamalarını protesto etmek amacı ile sokağa dökülen insanların protestoları sırasında kaydedildiği iddia edilen patlama görüntüsü sosyal medyayı da karıştırdı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın