• Per. Nis 25th, 2024

HOLLANDANIN UMUDU KESTİĞİ İLHAN DUMAN ÖZEL UÇAKLA TÜRKİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

ByHaber Merkezi

Oca 23, 2021

HOLLANDANIN UMUDU KESTİĞİ İLHAN DUMAN ÖZEL UÇAKLA TÜRKİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Amsterdam da Korona virüs tedavisi gören ancak yetkililerin durumunun iyiye gitmemesinden ötürü umudunu kestikleri İlhan Duman ailesinin girişimleri ile Türkiye Sağlık Bakanlığının özel uçağı ile Türkiye`ye götürüldü.

Amsterdam da koronaya yakalanarak tedavisine başlanılan 47 yasındaki İlhan Duman, tedavi sürecinde tedaviye cevap vermediği ve herhangi bir ilerleme görülmediği için doktorlarının geçtiğimiz Çarşamba günü yaşam ünitesine bağlı fişi çekme kararına karşı çıkan ailesinin çabaları amacına ulaştı. İlhan Duman ın çocukları Amsterdam Başkonsolosluğu ile iletişime geçerek babalarını Türkiye de tedavi ettirmek istediklerini ilettiler. Amsterdam Başkonsolosluğu durumu Türkiye Sağlık bakanlığına ilettikten sonra Bakanlık özel ambulans uçak göndererek İsmet Duman ı Türkiye ye götürdü.

Konu ile ilgili olarak konuşan Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan “6 gündür yoğun bakımda olan İsmet Duman ın tedaviye cevap vermemesi nedeniyle hastanenin aldığı karar ailesi tarafından reddedilince geçtiğimiz Çarşamba günü Başkonsolosluğumuza müracaat edildi. Hemen gerekli belgeler düzenlendi ve durum acilen Sağlık Bakanlığımıza iletildi. Sağlık Bakanlığımız da yaptığı değerlendirme sonucunda Ambulans uçağı göndererek vatandaşımızı buradan aldı ve tedavisine devam etmek amacıyla Türkiye ye götürdü.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın