• Cum. Mar 29th, 2024

T.C. LAHEY BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN UYARI

Özcan Özbay

T.C. Sağlık Bakanlığının küresel ÇOVİD-19 Pandemisi nedeniyle aldığı tedbirler çerçevesince 28 Aralık (bu gün) itibarı ile yurt dışından hava yolu ile, 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren ise kara, hava ve deniz yolu ile Türkiye ye gidecek kişilerin ülkeye girişlerinden önce son 72 saat içerisinde yapılmış ve negatif test sonuçlarını göstermeleri gerekecek.

T.C. Lahey Büyükelçiliği resmi sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili olarak Negatif PCR Testi olmayan kişiler Türkiye ye gideceklerinde uçağa alınmayacakları, buna rağmen hudut kapılarından yapılmak istenecek girişlerde de negatif PCR testini resmi otoritelere ibraz etmeyen kişiler konaklayacaklarını beyan ettikleri adreste (ev, otel vb.) karantinaya tabi tutulacakları belirtildi. Yazılı açıklamada ayrıca konaklayacak yerleri olmadığını belirtenler için de il sağlık müdürlüklerince belirlenecek mekanlarda karantina altına alınacakları belirtildi.

Karantina süresinin 7. gününde PCR testleri yapılarak test sonuçları negatif çıkanların karantinası 7. günün bitiminde sona erecek. PCR testleri pozitif çıkanların tedavileri ise sağlık bakanlığı ÇOVİD-19 rehberi doğrultusunda yapılacak.

1 Mart 2021 tarihine kadar sürecek olan bu uygulamaya Transit ve Transfer yolcularıda tabi olacaklar.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın