• Cum. Nis 19th, 2024

HOLLANDA ÜLKEDEKİ ÇOK YAYGIN OLAN AKCİĞER KANSERİNİ SİGARA YASAĞI İLE YENECEK

ByHaber Merkezi

Kas 20, 2020

HOLLANDA ÜLKEDEKİ ÇOK YAYGIN OLAN AKCİĞER KANSERİNİ SİGARA YASAĞI İLE YENECEK

Özcan Özbay

Hollanda hükümeti, ülkede en yaygın görülen kanser turu olan akçiğer kanserini sigara içenlerin sayısını azaltarak yenecek

Hedef % 5 içici

Hedeflerini sürekli uzun vade üzerinden yapması ile tanınan Hollanda Ülkede grip kadar normal seviyeye düşen Akciğer Kanseri ile mücadelesinde yeni bir metod deneyecek.

2040 yılında ülkede sigara içenlerin oranını % 5 e indirmek için şimdiden kolları sıvayan Hollanda hükümetinin şimdiden alınan önlemler kapsamında son 5 yılda sigara içen yetişkinlerin oranı yüzde 25,7’den yüzde 21,7’ye geriletmeyi başardı. Bu oran gençler arasında ise % 25 ten % 15 e geriledi.

% 5 lik hedefe ulaşmak için harekete geçen hükümet 2024 yılından itibaren Hollanda genelinde tütün ürünlerinin marketlerde satışını yasaklayacak. Sigara ve diğer tutun ürünleri sadece benzin istasyonlarında ve tütün ürünleri satan dükkanlarda satabilecek.

Bilindiği gibi Hollanda’da bir süre önce marketlerde sigara ve tutunlu mamüller tüketicilerin göremeyeceği kapalı bölümlerde tutulmaya başlanmış, üniversiteler de dahil okul bahçelerinde sigara içilmesi yasaklanmıştı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın