• Cum. Nis 19th, 2024

BİR HAFTADA 1 MİLYON 927.270 EURO VE 600 KİLO KOKAİN BULUNDU

ByHaber Merkezi

Kas 15, 2020

BİR HAFTADA 1 MİLYON 927.270 EURO VE 600 KİLO KOKAİN BULUNDU

Özcan Özbay

Hollanda nın Liman şehri Rotterdam da önceki gün takipte olan bir eve baskın düzenleyen Polis yaptığı araştırmada evin gizli bölmelerinde torbalar içinde saklanmış 1.927.270 milyon euro, iki ayri evde de 300 er kilo kokain ele geçirdi.

Hollanda da uyuşturucu üretim ve kaçakçılığı ile depolamaların artması üzerine harekete geçen Hollanda Polisi Kaçakçılara fırsat vermiyor. Geçtiğimiz hafta Rotterdam ın kriminal sokaklarından biri olan Strevelsweg de bir evde yapılan operasyonda 300 kilo kokain maddesi elegeçirilirken, aynı gün Lange Hilleweg de de bir eve baskın düzenleyen Polisler burada da paketlenmiş 300 kilo kokain elegeçirdi.

Bunlara bağlı olarak yapılan araştırmalarda bir ipucu ile harekete geçen Rotterdam Polisi Kruisplein’deki bir apartman dairesinde de toplam 1.927.270 milyon euro buldu.

İLK BASKIN

Polis, Strevelsweg’deki bir dairenin muhtemelen uyuşturucu depolamak için kullanıldığına dair bilgi aldı. Rotterdam Cumhuriyet savcısı bilgisi dahilinde Polis bir süre evi göz altına aldı. Göz altına alınan eve düzenli olarak iki adamın girip çıktığı görüldü. Takipteki Polisler ayrıca adamların, büyük çantalarla düzenli olarak Lange Hilleweg’deki bir eve gittiklerinide tespit etti.

EVDE YOK YOK

7 Kasım Cumartesi gecesiNİ 8 Kasım Pazar gününe bağlayan saatlerde, polis ve Savcılık, her iki adrese aynı anda operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda Strevelsweg ve Lange Hilleweg’de 300 er kilo kokain buldu. Polis ayrıca Strevelsweg’de, uyuşturucunun yanı sıra evde gizli bir alanda saklanmış bir de ateşli silah ve buna ait mühimmat ele geçirdi.

PİYASA DEĞERİ 18-24 MİLYON EURO ARASINDA

Polis ele geçirilen 600 kilo kokainin piyasa değerinin 18 ila 24 milyon euro arasında değiştiğini belirtirken, bunların mümkün olan en kısa sürede imha edildiğini söyledi. Bu sırada Polisin Lange Hilleweg’de ele geçirdiği her iki şüphelinin de 29 yasında ve Hollanda’da daimi ikametinin olmadığı öğrenildi. Şahıslar 4 gün göz altında tutulup sorgulanmalarının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

ARABA POLİSİ PARAYA GÖTÜRDÜ

Yapılan takipte tutuklanan iki kişininkullandığı aracı da incelemeye alan Polis yaptığı kamera kayıtlarında aracın yine Rotterdam da Kruisplein de bir evle irtibatını tespit etti. Geçtiğimiz Çarşamba günü eve giden polisler evde para sayan 36 yasında bir adam ile 58 yasında bir kadını yakaladı. Polis ele geçirilen bu iki şahsında Hollanda da sürekli oturumlarının olmadığını belirtti. Şahıslar adliyeye sevkedilip tutuklanırken Polis araca ve ele geçirilen yaklaşık 2 milyon euroya el koydu.

Polisten yapılan açıklamada organizenin yapıldığı evlerin hiç bir kimseye kayıtlı olmadığı, boşaltılmış evler olduğu, evini kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin kimlere kiraya verdiğini mutlaka kayıt altına almalarına dikkat etmelerini sağlık verdi.

Kaynak: https://www.politie.nl/

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın