• Per. Nis 25th, 2024

Auni-Toernooi “Hollanda Hoşgörü ve Barış Elçiliği” ödülünü kazandı

ByHaber Merkezi

Kas 15, 2020

Auni-Toernooi “Hollanda Hoşgörü ve Barış Elçiliği” ödülünü kazandı

Özcan Özbay

Hengelo, 14 Kasım 2020 – Hollanda’da 35 yıldır organize edilen çok kültürlü kapalı salon futbol turnuvası ile tanınan Auni-Toernooi, “Hollanda Hoşgörü ve Barış Elçiliği” ödülünü kazandı.

Konu ile ilgili olarak goruslerini belirten Turnuvanin Organizatoru Avni Kandemir “Bu güzel haber gururlanmamıza vesile olmuştur. Cok mutlu ve gururluyuz, bu buyuk basari ile tum Hollanda`yi temsil ediyoruz Auni-Turnuvasiyla.”dedi.

Stichting Een Land Een Samenleving (Bir Ülke Bir Toplum Vakfi), tarafından Paleis van de Verdraagzaamheid (Hoşgörü Sarayı) ile işbirliği içinde ve Hollanda UNESCO Komisyonu’nun desteğiyle özellikle kültürlerarası hoşgörüye adanmış bir odule sahip olmanin gururunu yasarken Hollanda da ki 12 eyaletin temsilcileri olarak boyle bir yarista birinci olmak ta ayri bir sevinc diyen Kandemir “Hollanda genelinde 12 eyalet bulunmaktadır, her eyalet başına bir tane kuruluş aday gösterildi. Auni-Turnuvasi Overijssel eyaletini temsil etmesine layik gorulmustu. Iki ay boyunca çok heyecan verici bir oylama döneminden sonra, Cumartesi gunu 14 Kasim tarihinde ödül sahibini buldu.”dedi.

Odul toreninin başlangıçta Amsterdam’da gerçekleşecegini ancak Pandemi nedeniyle bunu Zoom webinar üzerinden online yapıldıgini belirten Kandemir. “En çok oy toplayan kuruluş bu yarışmayı kazanacak ve Hollandayı temsil edecekti. Bunun biz olmamiz bizi cok mutluyuz!”dedi.

Korona salgını nedeniyle bu yılki turnuvayı iptal etmeye karar vermek zorunda kalan organizatör Avni Kandemir için bu ödül sevindirici bir destek. 2021’de turnuvayı tekrar başarılı bir etkinlik haline getirmek için kendisine çok fazla pozitif enerji veren ödülle gurur duyan Kandemir “Çok kültürlü hoşgörüye katkımızdan ötürü ödülü kazandık. 35 yıldır zevk ve inanç ile taninmis bir kapalı salon futbol turnuvası düzenliyoruz. Bu güzel ödül bizim için büyük bir destek. Bununla gurur duyuyoruz ve bu ödülü Auni-Turnuvası olarak almak özel bir onurdur. Yıllardır toplum için yaptığımız işler için bu kadar takdir görmek gerçekten iyi hissettiriyor. Bu büyük başariyi tum katılımcılar, izleyiciler, sponsorlar ve gönüllüler ile birlikte kazandik, bu yüzden bu ödül kesinlikle onlar için de. Emeği geçen herkese cok teşekkür ederim” dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın