• Cum. Nis 19th, 2024

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ ATANIN HUZURUNA ÇIKTI

ByHaber Merkezi

Kas 10, 2020

CHP HOLLANDA BİRLİĞİ ATANIN HUZURUNA ÇIKTI

Özcan Özbay

CHP Hollanda Birliği 10 Kasım Atamızı anma etkinliği çerçevesince Amsterdam da bulunan Atatürk Büstüne çelenk koydu. Saygı duruşunda bulundu.

Başkan Bülent Çoban, Sayman Orhan Mengi, Örgütlemeden sorumlu İsmail Öztürk ve Amsterdam çalışma grubunun katıldığı törende bir konuşma yapan CHP Hollanda Birliği Başkanı Bülent Çoban şunları söyledi;

“UNUTULMAZLARIMIZ

Unutulmazlarımızın en önde geleni, en önemlisi, en büyüğü, en değerlisi kuşkusuz ki Cumhuriyetimizin ve partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun miras bırakıp, emanet ettiği Cumhuriyet kurumlarının kurulduğu günlerdir. Bunların en önemlilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış ve Cumhuriyet’in ilan edildiği günlerdir. Bunların yanında, Cumhuriyet’e ulaştığımız, çileli ve kanlı yollardan geçerken kazanılan zaferlerdir.

Bu özel günler, Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerine karşı sistemli bir karşı devrimci harekat yürüten siyasi iktidarlar tarafından unutturmaya çalışılmaktadır. Fakat değerbilir halkımız bunca çabalara, açık-kapalı baskılara karşın Cumhuriyet’e ve kurucularına daha çok sahip çıkıp sarılarak bunun kolay olmayacağını göstermektedir.

Bugün, yani Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılarak sonsuzluğa yürüyüşünün 82. yılında; “antiemperyalist mücadelede halk savaşı verme örneği olduğu için” anıtının bulunduğu dünyanın 27 ülkesinden biri olan Hollanda’nın Başkenti Amsterdam kentindeki anıtına çelenk koyma onurunu duyarak bu sözleri söylüyorum.

Bu cümleden alarak, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından da bir paragrafı sizlerle paylaşmak istiyorum:
“Gençlik yıllarından itibaren demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de ışık tutmaktadır. O’nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyorum ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Cumhuriyetin fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatları, ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlık ile perçinleyecek, liyakat esasına dayalı, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti tüm ilkeleriyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hayata geçirilecektir.”

Mustafa Kemal Atatürk, maddi mirasını, Cumhuriyet değer ve kurumları gibi tüm ulusa bıraktı. Ama manevi miras bırakmadı. Bunu kendi sözlerinden aynen aktaralım:
“Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.”

Evet manevi miras bırakmadı ama, emanetler, değerler, ilkeler, görevler bıraktı.
Bu ilkelerin en önemlileri de 6 ok halinde, partimize amblem oldu.
Unutulmaması için bir kez daha anımsamakta, anımsatmakta yarar var:

  1. Halkçılık İlkesi: Din,dil,ırk,mezhep farkı gözetilmeksizin herkes eşittir.
  2. Laiklik İlkesi: Din ve dünya işlerini birbirinden ayıran,vicdan,düşünce ve inanma özgürlüğüdür.
  3. Cumhuriyetçilik İlkesi: Halkın vekiller aracılığıyla kendi kendini yönetmesi.
  4. Milliyetçilik İlkesi: Türk milletini,bütün bireylerinin kaderde, sevinçte ve üzüntüde ortak bir bütün halinde milli bilinç ve ülküler etrafında toplanma inancıdır.
  5. Devletçilik İlkesi: Devletin ekonomi politikasıdır.
  6. Devrimcilik İlkesi: Bir toplumun eskimiş çağdışı kalmış kurumlarını çağdaş olanlarla değiştirmektir.

Biz inançlı ve iddialıyız. Ülkemizde yaşanan/yaşatılan karşı devrimci baskılar sonucu üzerimize çöken umutsuzluk bulutlarını dağıtacağız. Ülkemizde “Türkiye’nin birleştirici gücü CHP” belgisiyle yola çıkan partimiz; yurtdışı birlikleri ve temsilcilikleriyle de aynı amaç doğrultusunda çalışmayı sürdüreceklerdir.

Cumhuriyet değerlerine ve kurumlarına bağlı, demokrasi mücadelesine omuz verecek, barıştan ve kardeşlikten yana olan; farklılıkları renk saydığımız herkesi en geniş demokrasi cephesini yaratmaya davet ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci yüreğinin sıcaklığıyla herkese saygı ve selamlar.”

Daha sonra Buste celenk konuldu ve saygi durusunda bulunuldu.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın