• Per. Nis 25th, 2024

HOLLANDA DA İKİ HAFTALIK YENİ ÖNLEM PAKETİ AÇIKLANDI

ByHaber Merkezi

Kas 3, 2020

HOLLANDA DA İKİ HAFTALIK YENİ ÖNLEM PAKETİ AÇIKLANDI

Özcan Özbay

Korona virüsü nedeniyle yaşanan vakalar sürüyor. Hollanda da son 24 saatte 113 kişi yaşamını yitirirken Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de jonge önümüzdeki iki hafta için hazırlanan önlem paketini medyaya anlattı.

Yapılan testlerde Her 6 kişiden 1 inin pozitif olduğu Hollanda da Başbakan Rutte Vaka sayısında düşüşlerin başladığını belirterek “ancak henüz yeterli derecede olmadığı için bu tedbirleri almak zorunda kaldık.”dedi.

Tedbirler Paketini 3 ana başlık altında Toplayan Rutte ilk olarak Kamuya açık alanlar yani Sinemalar, tiyatro, kütüphaneler, lunaparklar ve hayvanat bahçesi gibi yerlerin iki haftalığına kapatılacağını, İlk okullar ve orta okulların açık kalacağını, Sauna ve yüzme havuzlarının kapatılacağını, kuaförler, araba kursu, güzellik salonları gibi insanlarla birebir olunan mesleklerde bir değişiklik olmadığını, Spor salonlarının kapatılmayacağını ancak Tek başına yapılan sporlar dışında grup çalışmalarının yasaklanacağını söyledi.

Tedbirlerin ikinci kısmı olarak ta Dışarda daha önce en çok 4 kişi gezilebilirken şimdi en fazla 2 kişiyle mesafe koruyarak
Birara da kalabilinecek evde ise ev halkı dışında en çok iki kişi misafir edilebilecek.

Son olarak ta Genel bir tavsiye de bulunan Başbakan Rutte ve Sağlık Bakanı de Jonge Mecbur kalınmadıkça Dışarıya çıkılmamasını, özellikle yaklaşık yılbaşı tatilinde ülke dışına çıkmak yasak.

Tavsiyeler içerisinde Süpermarkete tek kişi gidilmesi de var.

Bu sıkı tedbirler yarın akşam (4-11-2020) 22:00 de uygulmaya koyulacak ve iki hafta boyunca uygulanacak. Durum iyiye giderse tekrar geçen ayki tedbirlere geri dönülecek.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın