• Cum. Nis 19th, 2024

HOLLANDA DA CUMHURiYET COSKUSU

ByHaber Merkezi

Eki 29, 2020

AMSTERDAM BASKONSOLOSLUGU TUM KADRO CUMHURIYETI KUTLADI

Özcan Özbay

Cumhuriyetimizin 97. yili tum yurtta, Yurt disi temsilciliklerimiz de ve Turki Cumhuriyetlerde cosku ile kutlandi.

Amsterdam Baskonsolosu Engin Arikan ve Baskonsolosluk personeli bu gunun anlam ve onemine binaen Ataturk bustune Cicek koyarak saygi durusunda bulundular.

Gunun onemine dair sosyal medya uzerinden mesaj yayimlayan Amsterdam Baskonsolosu Engin Arikan “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünde Cumhuriyet Bayramımızı, Amsterdam Atatürk Anıtı’nda çalışma arkadaşlarımızla kutladık. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle andık. Yaşasın Cumhuriyet” dedi. Arikan Baskonsolosluk resmi web sitesindeki kutlama mesajinda da soyle dedi;

Değerli Vatandaşlarımız,

Bugün, Cumhuriyet Bayramımızı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü kutluyoruz. Bu yıl kovid-19 salgını, daha önceki bayramlarımızda olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımızı engellese de, Cumhuriyet heyecanımızı etkilemiyor.

Türk Milleti tarih boyunca, farklı dönemlerde ve farklı coğrafyalarda devletler kurmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun ardından devletimiz 29 Ekim 1923 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Bugün 97. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimiz kolay şartlarda kurulmamış, bugünlere de kolay ulaşmamıştır.

Bu önemli günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugünlere ulaşmamızı sağlayan tüm büyüklerimizi ve kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, bir yandan tarihinden gelen sorumluluklar, bir yandan da bulunduğu coğrafyanın getirdiği sınamalar karşısında bugün onurla dimdik ayaktadır. İnsani ve girişimci dış politikasıyla haklının ve mazlumun yanındadır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük Atatürk tarafından belirlenen ülkemizi “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma” hedefi bugün de ilk günkü gibi geçerlidir ve bize daha fazla çalışmak, daha fazla üretmek için güç vermektedir.

Terörle, hileyle, ekonomik spekülasyonlarla Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlar bugüne kadar başarılı olamadılar. Bundan sonra da Türkiye’yi durdurmaya güçleri yetmeyecektir.

Devletimizin kurumları, aziz milletimizle elele her türlü güçlüğü, engeli aşacak güce sahiptir. Bu vesileyle özellikle vurgulamak isterim ki, T.C. Amsterdam Başkonsolosluğu olarak biz de vatandaşlarımıza hizmet etme ve Türkiye-Hollanda ilişkilerine yerel düzeyde katkıda bulunma sorumluluğumuzdan büyük onur duyuyoruz.

2020 yılının başından bu yana içinden geçmekte olduğumuz bu zor ve olağanüstü dönemde, tüm vatandaşlarımızın gereken sorumlu anlayışı göstermesi, Türkiye’de ve Hollanda’da ilgili makamlarca belirlenen önlemlere azami riayet etmesi, toplumumuzun bu dönemi sağlıkla geride bırakması bakımından elzemdir.

Mesajıma son verirken, ülkemiz için, bayrağımız ve vatanımız için tarih boyunca, Kurtuluş Savaşımızda, terörle mücadelemizde, hain 15 Temmuz darbe girişimi karşısında canlarını feda etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yadediyorum. Onlara minnettarız. Bizler de büyük Atatürk’ün söylediği gibi Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bayramlarımızı birlikte kutlayacağımız günlere sağlıkla erişmeyi diliyorum.

Saygılarımla,

Engin Arıkan

T.C. Amsterdam Başkonsolosu

Ote yandan Rotterdam Baskonsolosu Aytac Yilmaz da resmi web sitesinden yaptigi yazili aciklama da Cumhuriyetimizin 97. yilini kutladi. Yilmaz kutlama mesajinda sunlari soyledi;

Hollanda-Türk Toplumunun değerli üyeleri, görev bölgemizde yaşayan aziz vatandaşlarımız,

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın nedeniyle bu sene Cumhuriyet Bayramımızı alışılmışın dışında koşullarda idrak etmekteyiz. Bu zor günleri halk sağlığı kurallarına titizlikle riayet etmeyi sürdürerek, birlik ve dayanışmayla atlatacağımıza yürekten inanıyorum.

97inci yıldönümünü coşkuyla kutladığımız ve Ulu Önder Atatürk’ün “en büyük eserim” diye nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, güçlü Türkiye yolunda en büyük kazanımımızdır.

Atatürk’ün liderliğinde milletimizin tek vücut olarak kazandığı istiklal savaşımız Cumhuriyetle taçlanmış, milletimiz kayıtsız şartsız egemenlik sahibi olmuştur.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlığımızın kazanılması ve Cumhuriyetimizin kurulması için canlarını feda eden şehitlerimizi ve kanlarını döken gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Genç Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun ardından hızla gelişerek, her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Yakın coğrafyamızda yaşanan tüm istikrarsızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti, bugün de demokrasisi, genç nüfusu, iyi eğitimli ve dinamik işgücü, yükselen ekonomisi ve güçlü ordusuyla medeniyet yolculuğuna emin adımlarla devam etmektedir.

Bugüne kadar, başta 15 Temmuz hain darbe girişimi olmak üzere, ulusal güvenliğimiz ve birliğimize yönelik benzeri görülmemiş saldırıları milletimizle birlikte bertaraf ettik ve etmeye devam ediyoruz. Ülkemiz, kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan Cumhuriyet kazanımlarıyla, karşı karşıya kaldığı sorun ve tehditlerin üstesinden gelebilecek kudrete, olanaklara ve kararlılığa sahiptir.

Ayrıca, Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesi temelinde başlattığımız girişimci ve insani dış politikamızla, bir yandan uluslararası sistemin adalet ve hakkaniyet ekseninde şekillenmesi için aktif çaba harcarken, diğer taraftan dünyanın farklı köşelerinde mazlum ve mağdurun yanında durmaktayız. Barışı koruma, arabuluculuk, Medeniyetler İttifakı, kalkınma ve insani yardımlar gibi öncelikli alanlarda lider rol üstlenmekteyiz.

Değerli vatandaşlarımız,

Görev bölgemizde uyum içinde yaşayan toplumumuzun bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalar ve Hollanda’ya sağladığı katkılar bizleri her zaman gururlandırmıştır. Hollanda ve Türkiye arasında bir dostluk köprüsü olarak gördüğümüz toplumumuzun bu anlayış temelinde bugüne kadar sürdürmüş olduğu güçlü konumunu, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde devam ettireceğine ve daha da ileriye taşıyacağına inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Aytaç Yılmaz

Başkonsolos

Hollanda da ki bir diger Baskonsoloslugumuz olan Deventer Baskonsolosu Tuna Yücel Modrak da baskonsoloslugun resmi web sitesinden bir kutlama mesaji yayimlayarak sunlari soyledi;

Görev Bölgemizdeki Türk Toplumunun Değerli Üyeleri,

Kıymetli Vatandaşlarımız,

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize de minnet duygularımızı sunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, milletimiz tarafından kahramanca yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın sonucunda kurulmuştur. Yine milletimizin yılmaz azmi ve sarsılmaz kararlığı ile Cumhuriyetimiz bugün bulunduğu konuma ulaşmış vediğer milletlere için de ilham kaynağı olmuştur.

İçte ve dışta yaşadığı çeşitli badireleri her defasında milletinden aldığı güçle bertaraf ederek bugünlere gelen ülkemiz, gelişmiş demokrasisi, dinamik ekonomisi, girişimci ve insani dış politikasıyla bölgesel ve küresel merkezi bir oyuncu konumundadır.Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yaşına gireceği 2023’te ve ötesinde ülkemizi her alanda daha da ileriye taşımaktır.

Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı, bir asra yaklaşan ömrü boyunca gururla dimdik ayakta duran Cumhuriyetimizi, layıkıyla anlamak, yüceltmek, Cumhuriyetimizin kazanımlarına ve demokrasimize sahip çıkmak ve bunu genç nesillere aktarmak bizlerin görevi ve sorumluluğudur.

Hollanda’daki Türk toplumunun değerli mensupları olarak sizlerin bu ülkenin ekonomisine, kültürüne ve toplumsal yaşamına önemli katkıda bulunduğunu görmek bizler için gurur kaynağıdır. Sizlerinkültürel kimliğini ve milli benliğini muhafaza ederek,bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra dabirlik ve beraberlik içinde, hem içinde yaşadığınız topluma hem ülkemizekatkıdabulunmaya devam edeceğinize inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, hepinize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Tuna Yücel Modrak

T.C. Deventer Başkonsolosu

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın