• Çar. Nis 24th, 2024

BÜYÜKELÇİ ŞABAN DIŞLI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

ByHaber Merkezi

Eki 28, 2020

BÜYÜKELÇİ ŞABAN DIŞLI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dışlı Sosyal medya üzerindenyaptığı yazılı açıklama ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı.

BÜYÜKELÇİMİZ SAYIN ŞABAN DİŞLİ’NİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI:

Hollanda Türk Toplumunun Değerli Mensupları,
Değerli Vatandaşlarım,

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanını Hollanda’daki toplumumuzla, siz değerli kardeşlerimle paylaşmak istiyorum.

Sizlerin de gurur duyduğunuzu biliyorum.

Zira Cumhuriyetimiz kuruluşundan bu yana her alanda tüm zorluklara göğüs gererek yılmaksızın bir kalkınma mücadelesi verdik. Milletçe birlik içinde yürüttüğümüz çabalarımız sonucunda bugün geldiğimiz nokta, kıvanç vericidir.

Ülkemiz, gelişmiş demokrasisi, dinamik ekonomisi, güçlü ordusu ve diplomasisiyle bölgesinde ve dünyada başat bir aktör ve bir istikrar unsuru haline gelmiştir.

Türkiyemiz, dünyanın 16. büyük ekonomisi, giderek güçlenen sanayi ve teknolojik yeteneklere sahip, dünyanın her köşesinde etkin girişimci ve insani dış politikası gıptayla izlenen bir ülkedir.

Ülkemiz bugün, yılda 8 milyar Doları aşan uluslararası insani yardımıyla dünyanın en cömert ülkesidir. Topraklarında misafir ettiği 5 milyondan fazla sığınmacıyla dünyaya insanlık dersi vermektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlarken milletimizin her alanda yeni başarılara imza atmış olacağına, Sayın Cumhurbaşkanımızın her an dile getirdiği 2023 hedeflerine ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Bugünümüzü mümkün kılan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.

Bu düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, her birinize ayrı ayrı sevgilerimi sunuyorum.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın