• Çar. Nis 17th, 2024

KAPATILAN İŞ YERLERİNE EK YARDIM GELİYOR

Özcan Özbay

Korona virüsünün ikinci dalgası Hollanda da ekonomiye bir balta daha vurdu. Kapatılan işyerleri ekonomik sıkıntılar nedeniyle kiralarını dahi ödeyemez duruma gelirken ev ve mal sahipleri de bu sıkıntının kendilerinide etkilediklerini belirterek kiralarda herhangi bir iyileşmeye veya ertelemeye gitmediler. Bunun üzerine Hükümet zor dönem geçiren kafe restorant ve bar gibi yerler için ek yardım ödeneği için hazırlık yapıyor.

Bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin 500 euro ek yardım yapılacağı konuşulurken, Pazartesi günü bu ek yardım paketinin detaylarının kesinlik kazanacağı öğrenildi. Edindiğimiz bilgilere göre işletmeler, ciro kaybının yüzde 2,75’ine denk gelen 2 bin 500 euro ek yardımın yanı sıra, ciro kaybı en az yüzde 30 olmak şartıyla işçi maaşı yardımı alacaklar. Geçici süreyle kapatılan cafe, bar, kahvehane, restaurant, yemekhane gibi yerlerin işçi maaşı yardımdan faydalanacaklar.

Esnaf içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan bir an önce kurtulabilmek için çareler ararken bu yardımın bir nebze destek olacağını ama yeterli olmayacağını dile getirirken, hükümet, 1 Ekimden beri yürürlükte olan en son yardım paketinin, zaten gerekli olan desteği karşılayabildiğini düşünüyor.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın