• Çar. Nis 24th, 2024

IOT Avrupa Birligi ülkelerindeki ayrimciligin kapsamli sekilde arastirilmasini istedi!

ByHaber Merkezi

Eki 22, 2020

IOT Avrupa Birligi ülkelerindeki ayrimciligin kapsamli sekilde arastirilmasini istedi!

Hollanda’da Türkler Için Danisma Kurulu (IOT), Avrupa Komisyonu’nun gelistirmek istedigi entegrasyon politikasina katki amaciyla, Içislerinden Sorumlu Komiser Ylvia Johansson’a gönderdigi mektupta, Avrupa’da ayrimcilikla mücadele konusunda görüslerini iletti. IOT mektubunda, AB ülkelerinde yasayan göçmenlerin topluma uyumu ve katiliminin sürekli artan ayrimci, ötekilestirici, yabanci düsmanligi ve özellikle de islamofobik uygulamalarla engellendigi belirtildi.

Hollanda’da göçmen kökenlilerin is ve konut piyasasinda maruz kaldigi ayrimci uygulamalari örnek gösteren IOT, ayrica egitimde giderek artan firsat esitsizligine de dikkat çekti.
Bu baglamda, üye ülkelerin Avrupa Insan Haklari Sözlesmesi ile arasinda Türkiye ile imzalanan Ortaklik Hukuku Anlasmalari olmak üzere, bireylere esit muamele öngören anlasma maddelerine ne kadar uygun davrandiklarinin kapsamli bir sekilde arastirilmasini istedi.

Son olarak ülkesel ve yerel düzeyde göçmen gruplarla diyalogun önemine de deginen IOT, özellikle göçmenleri temsil gücü olan kuruluslarla görüsme içinde olunmasini istedi. Ülke yönetimlerinin göçmen kuruluslari, entegrasyon sürecine dahil ederek onlari esit ve sorumlu bir partner olarak kabul etmelerinin önemine degindi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın