• Cum. Nis 19th, 2024

Gelecek yıl ehliyet almak çok daha pahalı olacak

ByHaber Merkezi

Eki 11, 2020

Gelecek yıl ehliyet almak çok daha pahalı olacak

Korona salgınının nedeniyle kullandığımız her şeye yeni zamlar geliyor. Bunların içinde gelecek yıldan itibaren Hollanda da Ehliyet ücretleride etkilenecek.

CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) resmi web sitesinde yaptığı açıklamada gelecek yıl için yeni ehliyet ücretlerinin yüzde 5,8 zamlı olarak alınacağını belirtti.

Artışın Nedenini CBR şöyle Açıklıyor

Hollanda’daki birçok kuruluş gibi, CBR de corona virüs salgınından etkileniyor. Hizmetlere güvenle devam edebilmek için ek maliyetler yaratıyor. Ayrıca, satın alma maliyetleri, sosyal güvenlik katkı payları ve emeklilik maaşları artıyor ve hizmetin kalitesini korumak için BT ve konaklama alanlarında iyileştirmelere ihtiyaç var. Tüm bu gelişmelerin etkisini absorbe edebilmek için önümüzdeki yıl için oranlar artırıldı.

Yeni gelecek fiyat tarifesine göre bir teori sınavını geçmenin maliyeti 34,50 avrodan 37 avroya çıkıyor. Bir binek otomobili için pratik sınav şu anda 112,75 avroya mal olmasına karşın, önümüzdeki yıldan itibaren 120 avroya mal olacak.

RTL Nieuws ta yayımlanan habere göre, korona pandemisi nedeniyle CBR’nin bu yılın başlarında önemli ölçüde geride kaldığı, Toplamda 300.000’den fazla teorik ve pratik sınavın ertelendiği, Bu, sınavların yeniden başlatılabilmesi için üç aylık bir bekleme süresi gerektiği belirtildi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın