• Cts. Nis 20th, 2024

DENK PARTİSİNDE KONGRE İPTAL, YENİ KONGRE 16 YADA 23 EKİM`DE

ByHaber Merkezi

Eki 6, 2020

DENK PARTİSİNDE GENEL KURUL İPTAL, YENİ GENEL KURUL 16 YADA 23 EKİM`DE

Özcan Özbay

Hollanda da Türk asıllı siyasilerin biraraya geldiği, azınlık olmasına rağmen Mecliste sesini duyurmayı bilen DENK partisinde geçtiğimiz günlerde yaşanan karmaşa sonrasında parti için başlayan huzursuzluklar peşi sıra bir çok hatayı da beraberinde getirdi.

Siyaseti bırakacağını açıklayan Tunahan Kuzu, tabanından yoğun istek aldığını belirterek geri döndü. Parti 26 Eylül de yaptığı Genel kurul sonrasında ortaya atılan şaibeli Seçim söylentilerinin ardından yeniden genel kurula gitme kararı aldı.

144 başvuru yapılırken korona virüsü nedeniyle salona 94 kişinin alınması ve sadece bu 94 kişinin oy kullanılmasına izin verilmesinden sonra oy kullanamayanların itirazları yerini buldu ve geçici yönetim kurulu yeniden genel kurul yapılması kararı aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre yeniden yapılacak olan genel kurul için geçici yönetim kurulu 16 yada 23 Ekim tarihlerinden birini seçecek. Seçimlere aynı adaylar katılırken extra olarak Milletvekili seçimine Tunahan Kuzu da katılacak.

Korona virüsü nedeniyle ülke çapında kapalı alanlarda en çok 50 kişilik bir kalabalığın olmasına izin verilirken, DENK partisi yetkilileri önceki iptal edilen genel kuruldaki hataya düşmemek için özel izinle 150 kişilik bir salon ayarlayacak.

Yapılacak olan yeni genel kurulda merakla beklenen bir konu da yeni siyasi lider ve yönetim kurulunda kimlerin yer alacağı.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın