• Cum. Mar 29th, 2024

DİKKAT ARTIK ROTTERDAM DA CEBİNİZDEKİ PARAYA YASAK GELİYOR

ByHaber Merkezi

Eyl 24, 2020

DİKKAT ARTIK ROTTERDAM DA CEBİNİZDEKİ PARAYA YASAK GELİYOR

Özcan Özbay

Hollanda`nın Liman kenti, geçmiş yılların Dünya Şehri Rotterdam da artık cebinizde 2 bin euro dan fazla para bulunduramayacaksınız. Eğer üzerinizde 2 bin euronun üzerinde bir para ile yakalanırsanız, o parayı teslim etmek zorunda kalırken ayrıca 2 bin beşyüz euroda para cezası ödemek zorunda kalacaksınız.

Kısa adı VVD olan Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) nin Mecliste verdiği kanun teklifine göre artık Rotterdam içerisinde vatandaşlar ceplerinde 2 bin euronun üzerinde para taşıyamayacak. Herhangi bir kontrol sırasında cebinde 2 bin euronun üzerinden para bulunduranlar tespit edildiğinde ceplerindeki paraya el konulacak ve 2 bin 5 yüz euro ceza kesilecek. Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) nin bu teklifi vermesinin sebebinin şehirde uyuşturucu satıcıları ile mücadele olarak gösterildiği açıklandı.

Normalde Hollanda nın nakit paraya karşı olduğu düşünülmeye başlanırken bu teklifin ayrıca pahalı eşya ve mücevher alışverişlerinde de satıcıların en çok 5 yüz euro nakit para kabul etmeleri üzerinin banka ile ödenmesini istemeleri gerekecek.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın